Menu
0
Tuinwebshop sinds 2006
GRATIS* bezorging vanaf €49,- NL / BE
Uw partner voor advies en plaatsing
Vragen of offerte? +31 (0)85-8770286

Buizen & hulpstukken

Een goede afvoer van hemelwater kan natuurlijk niet zonder (PVC) buizen en de bijbehorende hulp- en koppelstukken. Bekijk ons uitgebreide aanbod HWA- en rioolbuizen.

De PVC buis is geschikt als afvoerbuis, bijvoorbeeld om afvalwater of regenwater (HWA) af te voeren. Dat geldt voor buiten in de tuin en onder het straatwerk, net als voor de binnenriolering.
U heeft de keuze uit veel verschillende PVC buizen, zowel in sterkte en toepassing als op basis van de kleuren, materialen en afwerkingen. Bovendien bestelt u er online eenvoudig de juiste hulpstukken bij, om daar op een praktische manier gebruik van te maken. Zo zorgen we ervoor dat u online precies bestelt wat er nodig is om het water af te voeren of op een ander systeem aan te sluiten.

Soorten PVC buizen

Bent u benieuwd naar de verschillende soorten PVC buizen? In de basis zijn er 3 gekeurde klassen, naast een omgekeurde klasse. Het gaat om de volgende buizen:

 • Ongekeurd
  Geschikt voor gebruik zonder verkeersbelasting voor hemelwaterafvoer en duikerbuis of voor het storten van poeren.
 • SN2
  Voor binnenriolering, hemelwaterafvoer, voor het storten van poeren, beluchting en luchtafvoer.
 • SN4
  Gebruikelijk bij binnenriolering en buitenriolering in woningen zonder en/of met lichte verkeersbelasting van bijvoorbeeld auto’s.
 • SN8
  Gebruikelijk voor buitenriolering met grotere verkeersbelasting door bijvoorbeeld vrachtverkeer.
  Houd er daarnaast rekening mee dat er ongekeurde buizen beschikbaar zijn die u kunt gebruiken voor het afvoeren van hemelwater. Het regenwater zal zelfs bij een hevige regenbui in relatief kleine hoeveelheden wegstromen, waardoor het niet nodig is om hiervoor gebruik te maken van een speciale gekeurde klasse.

 

PVC buis in de juiste kleur

De PVC buis is er in een aantal verschillende kleuren. De grijze kleur is het meest gebruikelijk, voor situaties waarin het niet belangrijk is om aan te geven wat er doorheen stroomt. Daarnaast zijn er twee andere opties:
Groen
De groene PVC buis wordt normaal gesproken gebruikt om regenwater af te voeren, bijvoorbeeld uit de tuin. Het is verder schoon water, dat dus goed geschikt is om bijvoorbeeld te gebruiken voor de bewatering.

Roodbruin
De roodbruine PVC buis is gebruikelijk voor de afvoer van afvalwater, bijvoorbeeld uit toiletten en uit wastafels. Dankzij dit onderscheid is tijdens werkzaamheden goed duidelijk welk water er normaal gesproken door de buis stroomt.

PVC buis kopen

Twijfelt u tussen de verschillende PVC buizen of bent u op zoek naar de juiste hulpstukken daarbij? We adviseren u graag over de buizen met gladde einden en met een aangevormde manchetmof, net als over wat er nodig is om het allemaal op elkaar aan te sluiten. Op die manier maakt u zonder problemen een goede keuze voor de juiste PVC buis. Het is online de makkelijkste wijze om precies te bestellen wat u nodig heeft, bijvoorbeeld om binnen of buiten het water netjes af te voeren.

Vragen over PVC buizen of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeemeer info »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Account aanmaken

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. BTW :€0,00