Menu
0
De tuinwebshop sinds 2006
GRATIS* bezorging vanaf €49,- NL / BE
Ook voor advies en plaatsing
Vragen of offerte? +31 (0)85-8770286

Regenwaterinfiltratie

Geef regenwater terug aan uw tuin met regenwaterinfiltratie. Dit kan bijv. met infiltratiekratten of een infiltratieput. Bestel hier uw complete infiltratiesysteem. Van infiltratiekrat, geotextiel tot zandvangput.

Regenwaterinfiltratie helpt het water op te vangen, in plaats van zomaar af te voeren naar het riool. Dat voorkomt onnodige belasting van het riool en levert een aantal andere voordelen op. Wij leggen uit hoe het werkt, zodat u de benodigde materialen kunt bestellen om zelf aan de slag te gaan met regenwater infiltreren.

Regenwater infiltreren: wat is dat?

Want, wat is regenwater infiltreren eigenlijk? Regenwaterinfiltratie is het opvangen van regenwater, om dat niet te hoeven afvoeren naar het riool. U koppelt de tuin als het ware los van de reguliere lozing van (regen)water op het riool. In plaats daarvan vangt u het water op, om die te hergebruiken om de tuin te bewateren.
Het water komt beschikbaar voor de bodem. Dat gebeurt (meestal) niet in één keer, om overbelasting van de grond te voorkomen. In plaats daarvan gebruikt u systemen en oplossingen om het water op te vangen, te infiltreren en daarmee netjes te verdelen over wat de bodem op dat moment aan kan.
Dit is belangrijk, omdat klimaatverandering leidt tot steeds meer uitersten. Het leidt tot perioden van droogte, waarna het ineens hevig kan regenen. Dankzij regenwaterinfiltratie lukt het beter om de hoeveelheden water te verdelen, voor een meer gelijkmatige aanvoer naar de bodem.

Voorkom wateroverlast, uitdroging en hoge kosten

Door regenwater te infiltreren profiteert u van een aantal fijne voordelen:

  • Minder wateroverlast
    Dankzij regenwaterinfiltratie heeft u veel minder last van wateroverlast in de tuin. Het voorkomt (zeer) natte plekken in de tuin of delen van de tuin die zelfs ‘blank’ komen te staan na een hevige regenbui. De infiltratie vangt het water op, om dit daarna geleidelijk over de grond te verdelen.
  • Minder uitdroging van de bodem
    Op droge momenten is er nog water beschikbaar uit de opvangbak op basis van regenwaterinfiltratie. Het systeem geeft het water meer geleidelijk af, waardoor het makkelijker wordt om droge perioden in de tuin te overbruggen. Dat voorkomt bovendien de noodzaak tot (veel) water geven.
  • Minder kosten voor water
    Dankzij regenwaterinfiltratie hoeft u veel minder water te geven. Sterker nog, de meeste planten hebben helemaal geen extra water nodig. Op die manier bespaart u zowel de kosten van een systeem om water te geven als de kosten voor het water dat u daar anders voor zou gebruiken. De investering in regenwater infiltreren verdient zich op die manier makkelijk terug.

 

Regenwaterinfiltratie

Zoekt u een oplossing voor regenwaterinfiltratie? Bestel online de materialen die u daarvoor nodig heeft of stel ons uw vragen. Dan helpen we regenwater te infiltreren. Dat voorkomt overbelasting van de bodem, helpt uitdroging te voorkomen en draagt bij aan een lagere waterrekening. Vragen over regenwaterinfiltratie of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Wij gebruiken cookies voor analyse, functioneren en persoonlijker maken van de website. Door verder gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord. Melding sluitenmeer info »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Account aanmaken

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. BTW :€0,00