Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Regenwaterinfiltratie

  Geef regenwater terug aan uw tuin met regenwaterinfiltratie. Dit kan bijv. met infiltratiekratten of een infiltratieput. Bestel hier uw complete infiltratiesysteem. Van infiltratiekrat, geotextiel tot zandvangput.

  Regenwaterinfiltratie helpt het water op te vangen, in plaats van zomaar af te voeren naar het riool. Dat voorkomt onnodige belasting van het riool en levert een aantal andere voordelen op. Wij leggen uit hoe het werkt, zodat u de benodigde materialen kunt bestellen om zelf aan de slag te gaan met regenwater infiltreren.

  Regenwater infiltreren: wat is dat?

  Want, wat is regenwater infiltreren eigenlijk? Regenwaterinfiltratie is het opvangen van regenwater, om dat niet te hoeven afvoeren naar het riool. U koppelt de tuin als het ware los van de reguliere lozing van (regen)water op het riool. In plaats daarvan vangt u het water op, om die te hergebruiken om de tuin te bewateren.
  Het water komt beschikbaar voor de bodem. Dat gebeurt (meestal) niet in één keer, om overbelasting van de grond te voorkomen. In plaats daarvan gebruikt u systemen en oplossingen om het water op te vangen, te infiltreren en daarmee netjes te verdelen over wat de bodem op dat moment aan kan.
  Dit is belangrijk, omdat klimaatverandering leidt tot steeds meer uitersten. Het leidt tot perioden van droogte, waarna het ineens hevig kan regenen. Dankzij regenwaterinfiltratie lukt het beter om de hoeveelheden water te verdelen, voor een meer gelijkmatige aanvoer naar de bodem.

  Voorkom wateroverlast, uitdroging en hoge kosten

  Door regenwater te infiltreren profiteert u van een aantal fijne voordelen:

  • Minder wateroverlast
   Dankzij regenwaterinfiltratie heeft u veel minder last van wateroverlast in de tuin. Het voorkomt (zeer) natte plekken in de tuin of delen van de tuin die zelfs ‘blank’ komen te staan na een hevige regenbui. De infiltratie vangt het water op, om dit daarna geleidelijk over de grond te verdelen.
  • Minder uitdroging van de bodem
   Op droge momenten is er nog water beschikbaar uit de opvangbak op basis van regenwaterinfiltratie. Het systeem geeft het water meer geleidelijk af, waardoor het makkelijker wordt om droge perioden in de tuin te overbruggen. Dat voorkomt bovendien de noodzaak tot (veel) water geven.
  • Minder kosten voor water
   Dankzij regenwaterinfiltratie hoeft u veel minder water te geven. Sterker nog, de meeste planten hebben helemaal geen extra water nodig. Op die manier bespaart u zowel de kosten van een systeem om water te geven als de kosten voor het water dat u daar anders voor zou gebruiken. De investering in regenwater infiltreren verdient zich op die manier makkelijk terug.

   

  Regenwaterinfiltratie

  Zoekt u een oplossing voor regenwaterinfiltratie? Bestel online de materialen die u daarvoor nodig heeft of stel ons uw vragen. Dan helpen we regenwater te infiltreren. Dat voorkomt overbelasting van de bodem, helpt uitdroging te voorkomen en draagt bij aan een lagere waterrekening. Vragen over regenwaterinfiltratie of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

   

  Veelgestelde vragen over regenwaterinfiltratie

   

  Wat is regenwaterinfiltratie?

  Regenwaterinfiltratie is het proces waarbij het regenwater dat op daken, opritten en terrassen valt, wordt opgevangen en direct geïnfiltreerd in de bodem. Door regenwater niet af te voeren via het rioolstelsel, maar te laten infiltreren in de bodem, wordt wateroverlast voorkomen en wordt bijgedragen aan een gunstig grondwaterpeil. Regenwaterinfiltratie kan worden gerealiseerd door gebruik te maken van verschillende systemen, zoals infiltratiekratten, grindkoffers, een Wadi of infiltratiebuizen.

  Hoe werkt regenwaterinfiltratie?

  Regenwaterinfiltratie in de tuin werkt door het regenwater dat op zoals daken, opritten en terrassen valt, op te vangen en te infiltreren in de bodem. Infiltratiekratten, -buizen en -putten zijn veelgebruikte systemen om regenwater in de bodem te laten infiltreren. Het systeem vangt het regenwater op en transporteert het naar de infiltratievoorziening waar het water vervolgens geleidelijk in de bodem kan zakken. De bodem fungeert hierbij als een natuurlijke filter en zuivert het water voordat het in het grondwater terechtkomt. Regenwaterinfiltratie in de tuin kan helpen om wateroverlast te voorkomen en bij te dragen aan een duurzamer waterbeheer.

  Wat zijn de voordelen van regenwaterinfiltratie?

  Regenwaterinfiltratie in de tuin heeft meerdere voordelen, waaronder:

  • Vermindering van wateroverlast en overstromingen door regenwater op te vangen en in de grond te laten infiltreren.
  • Vermindering van de vraag naar drinkwater voor irrigatie van de tuin.
  • Bevordering van de groei van planten, bomen en gras.
  • Verlaging van de impact op het rioolstelsel en de waterzuiveringsinstallaties door regenwater te infiltreren voordat het de riolering bereikt.
  • Verhoging van de biodiversiteit in de tuin door het creëren van een natuurlijke habitat voor planten en dieren.

  Kan regenwaterinfiltratie in iedere tuin?

  Regenwaterinfiltratie is mogelijk in de meeste tuinen, maar het is afhankelijk zijn van de bodemgesteldheid, de grootte van de tuin en de lokale regelgeving. Om regenwaterinfiltratie te laten werken, moet de bodem goed doorlatend zijn, zodat het water in de grond kan sijpelen. In sommige gebieden kan de bodem te hard zijn of zware klei hebben, waardoor infiltratie moeilijker wordt. Bovendien kunnen lokale regelgeving beperkingen opleggen aan het gebruik van regenwaterinfiltratie in uw tuin.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00