Menu
0
Tuinwebshop sinds 2006
GRATIS* bezorging vanaf €49,- NL / BE
Uw partner voor advies en plaatsing
Vragen of offerte? +31 (0)85-8770286

Regenwater hergebruiken in de tuin

Regenwater hergebruiken kan op vele manieren. Door het op te vangen in bijv. regentonnen, Rainblocks of een ondergrondse watertank. Bekijk hier al onze mogelijkheden om uw regenwater te hergebruiken in uw tuin.
2x 165 Liter
Bekijken
Rainblock Wateropvang module 165 L. / 2 stuks
Rainblock

Wateropvang module 165 L. / 2 stuks

€499,00
Bekijken
Rainblock Regentonvulautomaat
Rainblock

Regentonvulautomaat

€30,75
Bekijken
Rainblock Regentonvulautomaat Grijs
Rainblock

Regentonvulautomaat Grijs

€13,75
inhoud 200 L
Bekijken
Rainblock infiltratiekrat verpakt 200 Liter
Rainblock

infiltratiekrat verpakt 200 Liter

€124,55
inhoud 400 L
Bekijken
Rainblock infiltratiekrat verpakt 400 Liter
Rainblock

infiltratiekrat verpakt 400 Liter

€238,15
inhoud 800 L
Bekijken
Rainblock infiltratiekrat verpakt 800 Liter
Rainblock

infiltratiekrat verpakt 800 Liter

€476,30
inhoud 600 L
Bekijken
Rainblock infiltratiekrat verpakt 600 Liter
Rainblock

infiltratiekrat verpakt 600 Liter

€357,25
inhoud 1000 L
Bekijken
Rainblock infiltratiekrat verpakt 1000 Liter
Rainblock

infiltratiekrat verpakt 1000 Liter

€595,40
100 L.
Bekijken
Harcostar Mini Rainsaver 100 L groen regenton
Harcostar

Mini Rainsaver 100 L groen regenton

€45,95
100 L.
Bekijken
Harcostar Mini Rainsaver 100 L antraciet regenton
Harcostar

Mini Rainsaver 100 L antraciet regenton

€45,95
Bekijken
Harcostar Mini Rainsaver voet zwart
Harcostar

Mini Rainsaver voet zwart

€20,50
Bekijken
Harcostar Mini Rainsaver multi voet 3-delig
Harcostar

Mini Rainsaver multi voet 3-delig

€18,95
Bekijken
Harcostar Regentonvulautomaat 70 - 80 mm
Harcostar

Regentonvulautomaat 70 - 80 mm

€13,50
114 L.
Bekijken
Harcostar Regenton 114 L Groen
Harcostar

Regenton 114 L Groen

€64,50
168 L.
Bekijken
Harcostar Regenton 168 L Groen
Harcostar

Regenton 168 L Groen

€76,50
168 L.
Bekijken
Harcostar Regenton 168 L Antraciet
Harcostar

Regenton 168 L Antraciet

€76,50
227 L.
Bekijken
Harcostar Regenton 227 L Antraciet
Harcostar

Regenton 227 L Antraciet

€86,50
227 L.
Bekijken
Harcostar Regenton 227 L Groen
Harcostar

Regenton 227 L Groen

€86,50
Bekijken
Harcostar Regenton voet zwart
Harcostar

Regenton voet zwart

€32,50
Bekijken
Harcostar regenton reservedeksel
Harcostar

regenton reservedeksel

€32,95
Bekijken
Meuwissen Agro Vulautomaat 60-100 afsluiter-bladvanger
Meuwissen Agro

Vulautomaat 60-100 afsluiter-bladvanger

€22,50
Toon 1 - 24 van 65

Regenwater afkoppelen en hergebruiken: een duurzame oplossing voor uw tuin

In een tijd waarin duurzaamheid en bewust watergebruik steeds belangrijker worden, biedt het afkoppelen en hergebruiken van regenwater een effectieve en milieuvriendelijke oplossing. Door deze slimme oplossingen kunt u niet alleen wateroverlast voorkomen, maar ook besparen op waterkosten. Leer meer over hoe regenwater afkoppelen, infiltreren en hergebruiken werkt en ontdek de voordelen die het biedt voor uw tuin en het milieu.

Afkoppelen van de regenbuis

Meestal wordt regenwater dat in uw tuin valt direct naar het riool afgevoerd. Echter, door regenwater af te koppelen, houdt u het regenwater vast in de tuin i.p.v. het naar het riool te laten stromen. Het afkoppelen van regenwater vermindert de belasting van het rioolsysteem, vooral tijdens periodes van hevige regenval die steeds vaker voorkomen als gevolg van klimaatverandering. Hierdoor minimaliseert u het risico op wateroverlast.

Het afkoppelen van regenwater heeft ook positieve gevolgen voor de grondwaterstand. Het water blijft op de plek waar het valt. Dit heeft voordelen voor zowel u als de natuur. Uiteraard is het belangrijk om het afgekoppelde regenwater op een goede manier af te voeren, zodat er geen wateroverlast ontstaat. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar om regenwater op te vangen, hergebruiken of te infiltreren. Een handig hulpmiddel bij het afkoppelen van de regenbuis is de Rawinso regenwater afkoppelset

Regenwater opvangen en hergebruiken

Naast het afkoppelen en infiltreren van regenwater, is het opvangen en hergebruiken ervan een andere duurzame optie. Regenwater dat rondom uw huis valt, kan uitstekend worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het besproeien van de tuin en wassen van de auto. Dit heeft niet alleen ecologische voordelen, maar ook financiële voordelen, aangezien u bespaart op drinkwaterkosten.

Een eenvoudige manier om regenwater op te vangen en te hergebruiken, is door het plaatsen van een regenton. Een regentonnen vangen het regenwater op dat vanaf het dak via de regenpijp stroomt. U kunt vervolgens het opgeslagen regenwater gebruiken voor het watergeven in de tuin. Regenwater bevat minder kalk dan drinkwater, waardoor het ook gunstig is voor de planten.

Als u grotere hoeveelheden regenwater wilt opslaan en hergebruiken, kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een ondergrondse regenwatertank of het Rainblock opslagsysteem.

De voordelen van regenwater hergebruiken

Het slim gebruiken van regenwater biedt verschillende voordelen:

  • Minder wateroverlast: Door regenwater af te koppelen en te infiltreren voorkomt u wateroverlast in de tuin en omgeving.
  • Ontlasting van het riool: Gemeenten stimuleren actief het afkoppelen van regenwater om het rioolsysteem te ontlasten.
  • Gezondere tuin: Door regenwater te infiltreren in de grond wordt uw tuin beter voorzien van vocht, wat de groei en gezondheid van planten bevordert.
  • Duurzaam hergebruik van water: Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, vermindert u de vraag naar kostbaar drinkwater, waardoor u bijdraagt aan een duurzamere waterhuishouding.
  • Kostenbesparing op drinkwater: Door het hergebruiken van regenwater kunt u besparen op de waterrekening, vooral als u een groot deel van de waterbehoefte uit regenwater kunt halen.

Kortom, het afkoppelen en hergebruiken van regenwater biedt een duurzame oplossing voor het beheer van water in de tuin. Het draagt bij aan het verminderen van wateroverlast, het ontlasten van het rioolsysteem, het bevorderen van een gezonde tuin en het besparen van waterkosten.

Vragen over onze regenwater hergebruiken en regenwaterinfiltratie of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik regenwater hergebruiken in de tuin?

Regenwater kan in de tuin worden hergebruikt door het op te vangen in bijvoorbeeld een regenton of een (ondergrondse) watertank. Het opgevangen regenwater kan vervolgens gebruikt worden om planten water te geven, de tuin te besproeien of om de vijver bij te vullen. Om het regenwater optimaal te benutten, kan het worden gefilterd om vuil en bladeren te verwijderen. Het hergebruiken van regenwater kan helpen om water te besparen en bij te dragen aan een duurzamer waterbeheer.

Waarom regenwater opvangen?

Regenwater opvangen in de tuin heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een duurzame manier om water te besparen en de belasting van het rioolsysteem te verminderen. Door regenwater op te vangen en te gebruiken om planten water te geven, kan de behoefte aan leidingwater worden verminderd, wat zorgt voor een lager waterverbruik en dus ook een lagere waterrekening.

Hoe kan ik regenwater opvangen?

U kunt regenwater opvangen in de tuin op verschillende manieren, zoals het installeren van een ondergrondse regenwaterput, het aanleggen van een Wadi of -infiltratiesysteem, of het gebruik van een groendak. Een regentonnen zijn een eenvoudige en goedkope optie, waarbij regenwater vanaf het dak via een regenpijp in een grote ton of tank wordt geleid en vervolgens kan worden gebruikt om planten water te geven.

Waar kan je regenwater voor (her)gebruiken?

Het opgevangen regenwater kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het kan gebruikt voor het watergeven van de planten in tuin, wat een duurzame en kostenbesparende manier is om ze te verzorgen. Regenwater kan ook worden gebruikt om toiletten door te spoelen, wasmachines te laten draaien en auto's te wassen. Door regenwater te gebruiken, kunnen we ons waterverbruik verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeemeer info »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Account aanmaken

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. BTW :€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €650
Merken
  • Bekijk meer
Kleur
  • Bekijk meer