Menu
0
Tuinwebshop sinds 2006
GRATIS* bezorging vanaf €49,- NL / BE
Uw partner voor advies en plaatsing
Vragen of offerte? +31 (0)85-8770286

Zandvangputten

Een zandvangput of slibvangput is noodzakelijk om te plaatsen voor een regenwaterinfiltratiesysteem. Her voorkomt dat vervuiling en zand via de regenwaterafvoer in de infiltratiekratten terecht komt. Het zand is eenvoudig te verwijderen uit de put.
Bekijken
Rawinso PVC zandvangput met deksel
Rawinso

PVC zandvangput met deksel

€172,95
Bekijken
Rainblock PVC zandvangput 315 met mandje
Rainblock

PVC zandvangput 315 met mandje

€182,85
Bekijken
Rainblock Putafdekking met sleuvendeksel
Rainblock

Putafdekking met sleuvendeksel

€79,35

Veelgestelde vragen

 

Wat is een zandvangput?

Een zandvangput is een ondergrondse put die wordt gebruikt om sediment en zand uit regenwater te verwijderen voordat het water wordt afgevoerd naar de hemelwaterafvoer of infiltratiekrat. Het werkt door het water te vertragen, waardoor het zand in de put kan bezinken en worden opgevangen. Het regenwater stroomt vervolgens uit de put, terwijl het zand achterblijft. Zandvangputten worden vaak toegepast in combinatie met lijngoten en infiltratiekratten.

Hoe reinig je een zandvangput?

Het reinigen van een zandvangput is essentieel om de efficiëntie van de put te behouden en verstoppingen te voorkomen. De frequentie van reiniging is afhankelijk van de hoeveelheid water dat in de put terechtkomt. Een zandvangput moet regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om de goede werking te behouden. Hier zijn de stappen voor het reinigen van een zandvangput:

  • Verwijder de deksel van de put en controleer de inhoud van de put.
  • Verwijder het bezonken blad en zand met een schep of een zuiger.
  • Reinig de put en de binnenwand van de put met een hogedrukreiniger om eventueel achtergebleven sediment of zand te verwijderen.
  • Spoel de put af met schoon water en controleer of het water vrij door de afvoer stroomt.
  • Plaats de deksel terug op de put.

Is een zandvangput noodzakelijk bij infiltratiekratten?

Het gebruik van een zandvangput wordt aanbevolen in combinatie met infiltratiekratten om het functioneren van het systeem te optimaliseren. Een zandvangput kan helpen om vuil en zand uit het regenwater te verwijderen voordat het water het infiltratiesysteem in gaat. Het verwijderen van deze deeltjes kan verstopping van het infiltratiesysteem voorkomen, waardoor de infiltratiecapaciteit behouden blijft. In het algemeen is het dus aan te bevelen om een zandvangput te gebruiken in combinatie met infiltratiekratten.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeemeer info »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Account aanmaken

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. BTW :€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €200
Merken