Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Zandvangputten

  Een zandvangput of slibvangput is noodzakelijk om te plaatsen voor een regenwaterinfiltratiesysteem. Her voorkomt dat vervuiling en zand via de regenwaterafvoer in de infiltratiekratten terecht komt. Het zand is eenvoudig te verwijderen uit de put.
  Bekijken
  Rawinso PVC zandvangput met deksel
  Rawinso

  PVC zandvangput met deksel

  €172,95
  Bekijken
  Rainblock PVC zandvangput 315 met mandje
  Rainblock

  PVC zandvangput 315 met mandje

  €182,85
  Bekijken
  Rainblock Putafdekking met sleuvendeksel
  Rainblock

  Putafdekking met sleuvendeksel

  €79,35

  Zandvangputten

  Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor regenwatermanagement in uw tuin? Dan zijn de zandvangputten van Tuinvoordeel een goede keuze voor u. Deze putten zijn specifiek ontworpen om op effectieve wijze sediment, zand en andere fijne deeltjes uit regenwater te filteren. Hierdoor investeert u in een langdurige, onderhoudsvriendelijke oplossing die bijdraagt aan een effectiever en duurzamer regenwatermanagement in uw tuin.

  Wat is een zandvangput?

  Zandvangputten zijn essentieel in gebieden waar veel sediment en zand met het regenwater meegevoerd kan worden. Deze ondergrondse putten werken door het water te vertragen, zodat het zand kan bezinken aan de bodem van de put. Het schone water stroomt vervolgens verder, vrij van deze onzuiverheden. Dit proces beschermt niet alleen uw afwateringssysteem tegen verstoppingen, maar draagt ook bij aan de kwaliteit van het grond- en oppervlaktewater.

  De rol van zandvangputten

  Regenwaterinfiltratie is een belangrijke methode bij het duurzaam beheren van regenwater. Hierbij wordt het water opgevangen en geleidelijk aan de bodem wordt afgegeven, in plaats van het af te voeren naar het riool. Dit proces helpt wateroverlast te verminderen, draagt bij aan het behoud van een gunstig grondwaterpeil en vermindert de vraag naar drinkwater voor tuinirrigatie. Zandvangputten spelen een belangrijke rol in het filtratieproces van regenwater. Ze verwijderen zand, vuil en andere verontreinigingen voordat het water de bodem of infiltratievoorzieningen, zoals infiltratiekratten bereikt. Hierdoor wordt de efficiëntie van het infiltratieproces verhoogd en wordt voorkomen dat deze systemen verstopt raken, wat belangrijk is voor een langdurig en effectief regenwaterbeheer.

  Onderhouden van zandvangputten

  Het onderhoud van de zandvangputten is erg belangrijk om de zandvangers goed te laten functioneren. Het is van belang om de put regelmatig te checken en te reinigen als dat nodig is. Dit onderhoudsproces gaat als volgt:

  • Verwijder de deksel en controleer de inhoud van de zandvanger.
  • Gebruik een schep of een zuiger om het bezonken blad uit de put te verwijderen.
  • Gebruik een hogedrukreiniger om de put en zijn binnenwanden grondig te reinigen.
  • Spoel de put af met schoon water. Controleer nu of dit water vrij door de afvoer kan stromen, zonder blokkades.
  • Plaats de deksel terug op de put.

  Onze zandvangputten

  Wij bieden drie soorten zandvangputten die allemaal ontworpen om zand en vuil efficiënt op te vangen en verstoppingen in infiltratiekratten te voorkomen. Deze zandvangputten zijn gemaakt van kunststof pvc. De putten zijn alle drie inclusief deksel en inspecteerbaar. De Rawinso en de Rainblock zandvangputten worden allebei geleverd met een mandje om zo makkelijk grof vuil te verwijderen.

  Zandvangputten van Tuinvoordeel

  Bezoek onze website om de juiste zandvangput online te bestellen. Voor verdere vragen over zandvangputten of andere producten voor uw regenwaterinfiltratie, kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)85 877 02 86, een e-mail sturen naar [email protected], of het online contactformulier invullen. Wij helpen u graag verder met het optimaliseren van uw infiltratiesysteem.

   

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €200
  Merken