Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Beregening

  Van losse tuinslang, tuinsproeier tot professionele slangenwagen. In onze webshop kunt u terecht voor het complete pakket tuinberegening en tuinbewatering. Van bekende merken zoals Hozelock en Polet.

  Tuinberegening

  Goede beregening garandeert voldoende water voor gras, bloemen, planten en bomen in de tuin. Dat is belangrijk op droge zomerdagen, net als wanneer u nieuwe planten plaatst. Door goed te sproeien stimuleert u de bloei, om daar op de mooie dagen extra van te genieten.

  Er zijn allerlei oplossingen beschikbaar voor tuinberegening. Dus zoekt u een tuinsproeiers, een tuinslang, slanghaspels of wellicht een drip- en sprinklersysteem? We helpen u online inspiratie op te doen met de diverse mogelijkheden. Ontdek hoe u de tuin kunt (laten) bewateren, om zeker te weten dat het gras, bloemen, planten en bomen niets te kort komen.

  Tuinbewatering: goed zorgen voor de tuin

  Het is belangrijk om regelmatig voor voldoende bewatering of beregening te zorgen. Sproei op warme zomerdagen of zorg er na een periode van droogte voor dat de planten en het gras wat extra water krijgen.

  Let op: sproei niet in de (felle) zon. De waterdruppels werken als een vergrootglas op bladeren en bloemen, waardoor ze verbranden. Bewater ’s morgens vroeg of aan het eind van de dag, als de zon niet meer zo krachtig is.

  U kunt handmatig bewateren of dat automatiseren. We laten u graag de mogelijkheden voor tuinbewatering zien. Bestel complete watergeefsystemen inclusief de juiste tuinslangkoppelingen of voorkom met een slanghaspel dat de tuinslangen steeds verstrikt raakt.

  Planten water geven: beregenen

  De beregening van de tuin maakt het makkelijk om het gras, de bloemen, planten en bomen water te geven. Beregen regelmatig en doe dat langdurig. Dit garandeert dat de grond goed nat of vochtig wordt, tot op voldoende diepte. Het daagt de wortels uit om dieper naar water en vocht te zoeken. Dit maakt ze sterker, zodat ze ook een langere periode van droogte voortaan beter kunnen weerstaan.

  Dankzij de automatische systemen voor tuinberegening kunt u zit zelfs automatiseren. Dus zoekt u naar een tuinpomp in combinatie met een tuinslang of een drip- en sprinklersysteem? We kunnen u daarover goed adviseren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u daar zelf iedere dag mee aan de slag moet.

  Beregening kopen

  Wilt u beregening kopen voor in de tuin? De systemen voor het bewateren van de tuin voorkomen dat het gras, de bloemen, planten en bomen uitdrogen. Zorg er in plaats daarvan voor dat ze voldoende water krijgen, ook op de droge en warme dagen. Of automatiseer de beregening, om er zelfs op dagen dat u er niet bent voor te zorgen dat de tuin goed wordt onderhouden. Wij laten u zien wat er mogelijk is. En kunnen u adviseren over de diverse systemen, zodat u daarmee een goede keuze maakt.

  Vragen over beregening of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Veelgestelde vragen over tuinberegening

   

  Wat is tuinberegening?

  Tuinberegening is het bewateren van de tuin om ervoor te zorgen dat planten voldoende water krijgen om te groeien en te gedijen. Het kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende systemen, waaronder handmatig water geven met een gieter of tuinslang, het gebruik van vaste sprinklers of irrigatiesystemen.

  Wat is de beste tijd op te sproeien?

  De beste tijd om de tuin te sproeien is vroeg in de ochtend of in de vroege avond, wanneer de temperatuur lager is en de zon minder intens is. Sproeien tijdens op het heetste van de dag kan leiden tot snelle verdamping en het verbranden van planten. Een automatisch beregeningssysteem kan helpen om water te besparen en de juiste hoeveelheid water op het juiste moment af te leveren.

  Wat zijn de voor- en nadelen van tuinberegening?

  De voordelen van tuinberegening zijn onder meer; een gezonde groei van planten, bloemen en gras, vermindert de kans op uitdroging en verbranding van planten en kan de algehele uitstraling van de tuin verbeteren. Tuinberegening kan echter ook nadelen hebben, zoals het verspillen van water als het niet efficiënt wordt gebruikt, de groei van onkruid bevorderen, en de hogere kosten bij aanschaf en installatie.

  Een vaste beregeningsinstallatie of met tuinslang?

  Een vaste beregeningsinstallatie heeft voordelen zoals programmeerbare en efficiënte waterverdeling en tijdsbesparing. Maar het installeren ervan kan een grote investering zijn en minder flexibiliteit bieden bij veranderingen in de tuin. Een tuinslang is daarentegen relatief goedkoop en flexibel, maar vereist meer tijd en aandacht bij het water geven. De keuze hangt dus af van de persoonlijke voorkeur, budget en de grootte van de tuin. Een combinatie van beide kan ook werken, waarbij de beregeningsinstallatie gebruikt wordt voor gazons en borders en een tuinslang voor bijv. plantenbakken en potten.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00