Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Staande tuinlampen

  Staande (hoge) tuinlampen in verschillende materialen; van kunststof en aluminium tot graniet en cortenstaal.
  Bekijken
  Franssen Asker 216 cm tuinlamp
  Franssen

  Asker 216 cm tuinlamp

  €689,00
  kantelbaar
  Bekijken
  SLV Eskina Frame 45 Single tuinlamp
  SLV

  Eskina Frame 45 Single tuinlamp

  €240,00
  Bekijken
  SLV L-line OUT 80 tuinlamp
  SLV

  L-line OUT 80 tuinlamp

  €189,00
  Bekijken
  SLV Rusty® Slot 50 tuinlamp
  SLV

  Rusty® Slot 50 tuinlamp

  €271,50
  Bekijken
  Franssen Finmotion 21084 staande tuinlamp
  Franssen

  Finmotion 21084 staande tuinlamp

  €179,95
  Bekijken
  SLV H-POL 60 tuinlamp
  SLV

  H-POL 60 tuinlamp

  €299,00
  kantelbaar
  Bekijken
  SLV Eskina Frame 75 Double tuinlamp
  SLV

  Eskina Frame 75 Double tuinlamp

  €297,00
  kantelbaar
  Bekijken
  SLV Eskina Frame 75 Single tuinlamp
  SLV

  Eskina Frame 75 Single tuinlamp

  €262,00
  Bekijken
  Franssen SELVA 35 cm lantaarn Zink
  Franssen

  SELVA 35 cm lantaarn Zink

  €139,00
  Bekijken
  Franssen SELVA 151-248 cm lantaarn Zink
  Franssen

  SELVA 151-248 cm lantaarn Zink

  €395,00
  Bekijken
  Franssen Finmotion 21114 staande tuinlamp
  Franssen

  Finmotion 21114 staande tuinlamp

  €142,95
  Bekijken
  Franssen LAKO 40 cm antraciet
  Franssen

  LAKO 40 cm antraciet

  €209,00
  Bekijken
  SLV VAP Slim 60 tuinlamp
  SLV

  VAP Slim 60 tuinlamp

  €162,50
  Bekijken
  SLV Iperi 50 ANTRACIET tuinlamp
  SLV

  Iperi 50 ANTRACIET tuinlamp

  €128,50
  Bekijken
  SLV H-POL 30 tuinlamp
  SLV

  H-POL 30 tuinlamp

  €206,00
  Bekijken
  SLV Rotoball Floor 25 cm
  SLV

  Rotoball Floor 25 cm

  €137,00
  Bekijken
  SLV GLOO Pure 70 tuinlamp
  SLV

  GLOO Pure 70 tuinlamp

  €116,00
  Bekijken
  SLV GLOO Pure 44 tuinlamp
  SLV

  GLOO Pure 44 tuinlamp

  €105,50
  Bekijken
  SLV LOGS 70 tuinlamp
  SLV

  LOGS 70 tuinlamp

  €275,50
  kantelbaar
  Bekijken
  SLV QUAD Pole tuinlamp
  SLV

  QUAD Pole tuinlamp

  €343,00
  Bekijken
  SLV FLATT 65 antraciet tuinlamp
  SLV

  FLATT 65 antraciet tuinlamp

  €211,00
  Bekijken
  SLV Slots 45 Antraciet tuinlamp
  SLV

  Slots 45 Antraciet tuinlamp

  €154,00
  Toon 1 - 24 van 127

  Staande tuinlampen

  Genoeg licht in uw tuin is soms belangrijker dan gedacht. Op de warme zomeravonden zorgt het voor extra sfeer wanneer u met uw gezelschap nog lekker in de tuin zit. In de herfst- en wintermaanden geeft het juist weer een veilig gevoel wanneer het buiten al zo vroeg donker is. Zo fleurt het licht altijd je groene plekje op. Met een staande tuinlamp zorgt u al snel voor veel licht. Door strategisch de lichtbronnen te plaatsen heeft u vaak aan een paar lampen genoeg. Maar hoe doet u dat zo slim mogelijk? Bekijk hier ons assortiment met staande tuinlampen

  Lichtplan schrijven voor uw tuinlamp

  Het is verstandig om goed in te schatten waar licht moet komen. Doe dit voordat u besluit een grote staande tuinlamp te kopen. Daarom is het handig om een lichtplan te maken. Dit is een stappenplan dat ervoor zorgt dat een tuin op een functionele manier wordt verlicht en waarbij ook wordt gekeken waar sfeerverlichting waardevol zou kunnen zijn. Zo ziet u niets over het hoofd en kan u doelgericht zoeken naar verlichting in de tuin waarvan u jarenlang kunt gaan genieten.

  Tuin tekenen

  Bij een lichtplan begint u met het tekenen van de tuin op schaal. Vervolgens kunt u kijken waar tuinverlichting een functionele rol heeft, zoals bijvoorbeeld bij de deur of voorgoed zicht bij de looproute. Met een tuinlamp staand in de hoeken van de tuin is het mogelijk om meer diepte te creëren in een tuin. Verder is het nuttig om te kijken naar sfeerverlichting, zoals bij het terras. Teken dit ook in op het plan. Let tot slot op de stroompunten. Zo weet u waar u de kabels moet intekenen en komt u niet in de knoop te zitten met de elektriciteitsdraden.

  Stijl kiezen

  Wanneer het lichtplan klaar is, is het tijd om te gaan zoeken naar een staande tuinlamp die bij u past. Het kan handig zijn om eerst een deel van de lampen aan te schaffen als u nog twijfelt over de stijl die het beste bij u en de tuin past. Bij Tuinvoordeel is er een divers aanbod aan staande tuinlampen, zodat er altijd iets geschikt is te vinden voor elke tuin. Een staande tuinlamp kan gemaakt zijn van aluminium, cortenstaal, kunststof of graniet. Veel uitvoeringen komen met een groter en kleiner model. Op deze manier wordt het makkelijk om lampen met elkaar te combineren en toch afwisseling te houden. Sommige modellen zijn zelfs als wandlamp leverbaar.

  Staande tuinlamp plaatsen

  Gaat u een bestaande staande tuinlamp vervangen? Dan scheelt dat met het leggen van de kabels. Wanneer er voor het eerst een tuinlamp staand komt, is het belangrijk dat u let op het leggen van de kabels, tenzij u 12-volt buitenverlichting neemt. In dit geval is het wegwerken van kabels niet nodig. Moet u de kabels wel wegwerken? Dan is het van belang dat deze op zijn minst 50 centimeter onder de grond liggen. Dit om het zo veilig mogelijk te maken. Zo geniet u uiteindelijk optimaal van uw tuinverlichting. Heeft u nog vragen? Neem dan nu contact op met onze klantenservice.

  Veelgestelde vragen

   

  Waar op letten bij aanschaf staande tuinlampen?

  Bij de aanschaf van staande tuinlampen is het belangrijk om te letten op de kwaliteit, de stijl en de functie van de lamp. Controleer of de lamp geschikt is voor buitengebruik en voldoende IP-waarde heeft om bestand te zijn tegen weersinvloeden. Kies een stijl die past bij de uitstraling van je tuin en let op de hoogte van de lamp in verhouding tot de omgeving.

  Hoe plaats je een staande tuinlamp?

  Om een staande tuinlamp te plaatsen, graaf je een gat op de gewenste plek in de grond. Gebruik een betonanker en giet het beton om het anker. Plaats de tuinlamp en sluit de bedrading veilig aan en schakel de verlichting in om te testen. Stel de lamp af op de gewenste hoek en richting voor het beste resultaat. Veel staande tuinlampen zijn ook leverbaar met een handige grondpin.

  Waar plaats je staande tuinlampen?

  Staande tuinlampen kunnen op verschillende plekken in de tuin worden geplaatst, afhankelijk van de gewenste functie en sfeer. Plaats bijvoorbeeld lampen bij de entree van de tuin of langs het tuinpad om een warm welkom te creëren. Plaats ze bij zit- en eetgedeeltes om sfeervol licht te creëren. Ook kunnen ze gebruikt worden om accenten te leggen op bepaalde elementen in de tuin, zoals een oprit.

  Wat is het verschil directe en indirecte tuinverlichting?

  Directe tuinverlichting is verlichting die direct licht geeft op het object dat verlicht wordt. Dit kan bijvoorbeeld een wandlamp zijn die gericht is op een deur. Indirecte tuinverlichting daarentegen is verlichting die niet direct op het object is gericht, maar het licht wordt gereflecteerd of verspreid. Hierbij kan gedacht worden aan het verlichten van een tuinpad met grondspots langs de zijkant van het pad, waarbij het licht indirect op het pad schijnt. Indirecte verlichting geeft vaak een zachter en sfeervoller licht dan directe verlichting.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €700
  Merken
  Kleur