Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Afvoerputten

  Een goede hemelwaterafvoer kan niet zonder de juiste afvoerput. Bekijk ons aanbod afvoerputten en straatkolken in diverse modellen en maten.

  De afvoerput voor buiten dient een paar belangrijke doelen: het gaat om de afvoer van (regen)water en het afvangen van straatvuil. Met de juiste straatkolk stroomt het water weg, maar krijgt straatvuil niet de kans om daarin mee te stromen.
  Het is bij de keuze voor straatkolken of afvoerputten voor buiten vooral belangrijk om die op de juiste manier aan te leggen. Onder voldoende afschot zorgt de omgeving ervoor dat het (regen)water er op een natuurlijke wijze naartoe zal stromen. De straalkolk voert het water vervolgens af naar het riool.

  Verharding onder afschot naar de kolk

  Pas als de verharding om de afvoerput voor buiten onder voldoende afschot ligt lukt het om daar goed gebruik van te maken. Het water stroomt er op een natuurlijke manier naartoe, bijvoorbeeld na een stevige regenbui.
  De straatkolk laat het water wegstromen en heeft een aansluiting op het riool. Op die manier kan het water weg, waardoor dit geen (overmatige) belasting vormt voor de bodem. Het is bij de aanleg van verhardingen daarom verstandig om alvast na te denken over de ideale locaties van straatkolken, om het water goed weg te laten lopen. Het is een belangrijk hulpstuk binnen de afwatering en riolering.

  Afvoerput met rooster voor straatvuil

  Een goede afvoerput voor buiten voert vooral het (regen)water af. Daarnaast heeft dit hulpstuk binnen de afwatering en riolering nog een andere belangrijke taak. Het is namelijk net zo belangrijk dat er zo min mogelijk straatvuil in het water en in het riool terechtkomt. Alleen op die manier lukt het om het riool zo min mogelijk te belasten, terwijl het water netjes wegstroomt.
  Een goede straatkolk heeft om die reden een rooster. Daar kan het water moeiteloos doorheen wegstromen. Het rooster zorgt er ondertussen voor dat straatvuil erop blijft liggen. Uiteraard is het belangrijk om dit vuil regelmatig te verwijderen, om daarmee te voorkomen dat het er uiteindelijk alsnog doorheen kan komen. Vergelijk de verschillende type roosters, om het vuil zo goed mogelijk af te vangen en het water ondertussen naar het riool te laten stromen.

  Afvoerput voor buiten: straatkolk kopen

  De afvoerput voor buiten moet voldoende capaciteit hebben om water af te voeren. Onder andere de afmetingen en de vormgeving van de straatkolk bepalen hoeveel water er binnen een bepaalde periode doorheen kan stromen. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende materialen en afwerkingen aan de bovenzijde. Zoekt u bijvoorbeeld een verzonken straatkolk of een recht model? We zetten de mogelijkheden online voor u op een rij. Of stel uw vragen over de kolk en de afvoerputten voor buiten, dan denken we daarover graag met u mee.

  Vragen over een afvoerput voor buiten, straatkolk of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier.

  Veelgestelde vragen

   

  Hoe werkt een afvoerput of straatkolk?

  Een afvoerput of straatkolk werkt door regenwater op te vangen dat op de straat of het terras valt. Het water stroomt de put in via een rooster, waarbij eventueel vuil en blad achterblijft in de put. Het water stroomt vervolgens door naar een afvoerpijp naar de hemelwaterafvoer. Om verstoppingen te voorkomen, moet de put regelmatig worden schoongemaakt.

  Moet je een afvoerput of straatkolk reinigen?

  Ja, het is belangrijk om straatkolken regelmatig te reinigen om verstoppingen te voorkomen en te zorgen voor een goede afvoer van regenwater. Als een straatkolk verstopt raakt, kan dit leiden tot wateroverlast en schade aan de infrastructuur. Het reinigen van straatkolken kan worden gedaan door bijvoorbeeld het verwijderen van zand, bladeren en ander vuil uit de kolken.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €250