Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Infiltratiekratten

  Infiltratiekratten worden gebruikt om overtollig regenwater langzaam te laten infiltreren in de bodem. Dit voorkomt overvolle riolen en komt de grondwaterstand ten goede.
  inhoud 96 L
  Bekijken
  Heitker infiltratiekrat HeitkerBloc, 96 liter
  Heitker

  infiltratiekrat HeitkerBloc, 96 liter

  €47,95
  BUITENKANSJE
  Bekijken
  Rawinso regenwater afkoppelset, wit, 80 mm
  Rawinso

  regenwater afkoppelset, wit, 80 mm

  €24,95 €21,95
  inhoud 195 L
  Bekijken
  Wavin infiltratiekrat, Aquacell ECO, 195 liter
  Wavin

  infiltratiekrat, Aquacell ECO, 195 liter

  €79,95
  inhoud 200 L
  Bekijken
  Rainblock infiltratiekrat verpakt 200 Liter
  Rainblock

  infiltratiekrat verpakt 200 Liter

  €124,55
  inhoud 400 L
  Bekijken
  Rainblock infiltratiekrat verpakt 400 Liter
  Rainblock

  infiltratiekrat verpakt 400 Liter

  €238,15
  inhoud 800 L
  Bekijken
  Rainblock infiltratiekrat verpakt 800 Liter
  Rainblock

  infiltratiekrat verpakt 800 Liter

  €476,30
  inhoud 600 L
  Bekijken
  Rainblock infiltratiekrat verpakt 600 Liter
  Rainblock

  infiltratiekrat verpakt 600 Liter

  €357,25
  inhoud 1000 L
  Bekijken
  Rainblock infiltratiekrat verpakt 1000 Liter
  Rainblock

  infiltratiekrat verpakt 1000 Liter

  €595,40
  Bekijken
  Heitker einddeksel HeitkerBloc
  Heitker

  einddeksel HeitkerBloc

  €32,95

  De infiltratiekrat voorkomt dat grote hoeveelheden regen een nadelige invloed hebben op de tuin. Er kan soms veel water vallen, waardoor de bodem dat niet allemaal kan verwerken. Steeds vaker barst het flink los. De infiltratiekratten helpen dat water op te vangen, te infiltreren en daarmee te voorkomen dat de bodem in de tuin overbelast raakt.

  Regenwater opslaan met infiltratiekratten

  De infiltratiekratten bieden de mogelijkheid om regenwater op te slaan en dat te infiltreren. Het voorkomt overbelasting van de bodem, door het water op de juiste manier te verdelen en gelijkmatig te verwerken.
  De krat is eigenlijk een sterk waterdoorlatende box. Deze vangt het water op, zodra het (stevig) begint te regenen. De box geeft het water geleidelijk af aan de grond, zodat die de kans krijgt om het water op te nemen en verder te verwerken.
  De kratten werken als het ware als een tijdelijke opvang. Het waterdoorlatende textiel zorgt ervoor dat de afgiftesnelheid omlaag kan, ondanks dat het soms hard kan regenen in Nederland. In de praktijk voorkomt het dat de tuin ‘blank’ komt te staan, tijdens een hevige regenbui. In plaats daarvan zal het bodemleven sterk verbeteren, waardoor bijvoorbeeld beplanting beter groeit.

  Voordelen van een infiltratiekrat

  De infiltratiekrat biedt een aantal fijne voordelen om water op te vangen in de tuin:

  • Licht van gewicht, met hoge opvangcapaciteit
   De kratten voor infiltratie zijn licht van gewicht, dus makkelijk te plaatsen. Ondertussen hebben ze kratten een hoge capaciteit om water op te vangen, zodat zelfs een stevige of hevige regenbui geen probleem meer vormt voor de tuin.
  • Duurzame keuze met lange levensduur
   De infiltratiekrat is een duurzame keuze, bijvoorbeeld als u kiest voor een krat van gerecycled kunststof. Bovendien hebben de kratten een lange levensduur, zonder dat u daar aan de andere kant omkijken naar heeft.
  • Efficiënte drainage en infiltratie
   De infiltratiekrat zorgt voor efficiënte drainage en infiltratie in de tuin, om het water op te vangen en daarna goed geleidelijk af te geven. Tip: het is in veel gevallen mogelijk om meerdere kratten aan elkaar te koppelen.

  Tip: plaats de kratten op een plek waar het water op natuurlijke wijze naartoe loopt of stroomt. Dat is de plek waar de bodem een beetje ondersteuning kan gebruiken, om het water goed te verwerken.

  Infiltratiekrat kopen

  Wilt u een infiltratiekrat kopen? U heeft online de keuze uit verschillende soorten en modellen. Kijk naar de afmetingen die er beschikbaar zijn en de capaciteit om water op te vangen tijdens een (hevige) regenbui. Op die manier zorgt u er met de kratten voor dat de bodem in de tuin het niet te zwaar te verduren krijgt als het Nederlandse regenweer losbarst.

  Vragen over een infiltratiekrat of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Veelgestelde vragen

   

  Hoe werkt een infiltratiekrat?

  Een infiltratiekrat is een ondergrondse kunststof constructie die wordt gebruikt om regenwater op te vangen en te laten infiltreren in de bodem. Het werkt door het opgevangen regenwater op te slaan in de holle ruimten van de krat en het geleidelijk af te geven aan de omliggende grond. Hierdoor kan het regenwater in de bodem infiltreren en bijdragen aan een gunstig grondwaterpeil. Infiltratiekratten zijn ideaal voor het opvangen en infiltreren van regenwater van daken, opritten en terrassen in tuinen, en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een duurzaam hemelwaterbeheer.

  Hoe groot moet een infiltratiekrat zijn?

  De grootte van een infiltratiekrat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid regenwater die moet worden opgevangen, bodemsoort, grondwaterpeil en de beschikbare ruimte in de tuin. Over het algemeen geldt dat de grootte van de infiltratiekrat moet worden afgestemd op de hoeveelheid regenwater die wordt opgevangen. Een grotere krat kan meer water opslaan en infiltreren, maar vereist ook meer ruimte in de tuin.

  Wat is de functie van geotextiel bij een infiltratiekrat?

  Het geotextiel voorkomt dat de omliggende grond in de kratten kan spoelen, wat de werking van de infiltratiekrat te niet zou doen.

  Hoe diep moet een infiltratiekrat geplaatst worden?

  De diepte waarop een infiltratiekrat moet worden geplaatst, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grondwaterstand, de grootte van de krat en de bodemgesteldheid. In het algemeen wordt een infiltratiekrat op een diepte van ongeveer 60-90 cm geplaatst, maar dit kan variëren afhankelijk van de lokale omstandigheden. Ook de verkeersbelasting bepaalt de diepte, onder een terras hoeft een infiltratiekrat minder diep dan onder een oprit of parkeerplaats.

  Waarom infiltratiekratten gebruiken?

  Infiltratiekratten worden steeds vaker gebruikt om de hemelwaterafvoer te ontkoppelen van het riool. Het kostbare regenwater wordt dan lokaal geïnfiltreerd in de bodem, wat gunstig is voor het grondwaterpeil.

  Wat is de beste plaats voor een infiltratiekrat?

  Over het algemeen wordt aanbevolen om de krat te plaatsen op een vlakke, goed doorlatende bodem, bij voorkeur met een laag drainagezand. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de krat niet in de buurt van obstakels zoals bomen of gebouwen wordt geplaatst, om schade aan de krat te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het regenwater gelijkmatig kan infiltreren in de bodem.

  Welke bodems zijn geschikt voor infiltratie?

  De meest geschikte bodemsoorten voor een infiltratiekratten zijn zandgronden, leemgronden en lichte kleigronden. Deze bodemsoorten hebben over het algemeen een goede doorlatendheid en laten water gemakkelijk door naar diepere lagen in de bodem. Infiltratiekratten zijn minder geschikt voor op zware kleigronden of op plekken waar het grondwaterpeil hoog is, omdat dit de infiltratie van regenwater kan belemmeren en kan leiden tot overstromingen.

   

   

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €800
  Merken
  Kleur