Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Grindmatten en grastegels

  Degelijke grindplaten en grastegels voor toepassing in grind en gazon. Verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Ook per pallet te bestellen.
  Bekijken
  Ecco products ECCOgravel® 30 mm. WIT grindmat
  Ecco products

  ECCOgravel® 30 mm. WIT grindmat

  €30,95
  Bekijken
  Ecco products ECCOgravel® 30 mm. ZWART grindmat
  Ecco products

  ECCOgravel® 30 mm. ZWART grindmat

  €30,95
  Bekijken
  Ecco products ECCOgravel® 30 mm. GRIJS grindmat
  Ecco products

  ECCOgravel® 30 mm. GRIJS grindmat

  €30,95
  Bekijken
  Ecco products Pallet ECCOgravel® 30 mm. GRIJS grindmat
  Ecco products

  Pallet ECCOgravel® 30 mm. GRIJS grindmat

  €1.129,00
  palletvoordeel
  Bekijken
  Ecco products Pallet ECCOgravel® 30 mm. ZWART grindmat
  Ecco products

  Pallet ECCOgravel® 30 mm. ZWART grindmat

  €1.129,00
  Bekijken
  Ecco products Pallet ECCOgravel® 30 mm. WIT grindmat
  Ecco products

  Pallet ECCOgravel® 30 mm. WIT grindmat

  €742,80 €629,00
  Bekijken
  Ecco products ECCOdal® 40 ZWART grastegel
  Ecco products

  ECCOdal® 40 ZWART grastegel

  €12,25
  Bekijken
  Ecco products ECCOdal® 40 GROEN grastegel
  Ecco products

  ECCOdal® 40 GROEN grastegel

  €12,25
  Bekijken
  Ecco products ECCOdal® 50 GROEN grastegel
  Ecco products

  ECCOdal® 50 GROEN grastegel

  €13,95
  Bekijken
  Ecco products ECCOdal® 50 ZWART grastegel
  Ecco products

  ECCOdal® 50 ZWART grastegel

  €13,95
  Bekijken
  Ecco products Drainbase drainageplaat
  Ecco products

  Drainbase drainageplaat

  €9,95
  Bekijken
  Ecco products Drainbase drainageplaat PALLET
  Ecco products

  Drainbase drainageplaat PALLET

  €2.388,00 €1.899,00
  Bekijken
  Ecco products Pallet ECCOdal® 40 ZWART grastegel
  Ecco products

  Pallet ECCOdal® 40 ZWART grastegel

  €490,00 €429,00
  Bekijken
  Ecco products Pallet ECCOdal® 40 GROEN grastegel
  Ecco products

  Pallet ECCOdal® 40 GROEN grastegel

  €490,00 €429,00

  Grindmatten en grastegels

  Grindmatten, grindplaten en grastegels: ze dragen bij aan de stabiliteit in de tuin. Dus wilt u met de fiets over het pad kunnen rijden of daar comfortabel overheen lopen? Zowel bij grind als voor het gras is het belangrijk om de juiste ondergrond aan te brengen.

  En gaat het om het voorkomen van kuilen of spoorvorming? Ook in die gevallen is het verstandig om grindmatten of grindplaten te plaatsen. Ze verdelen het gewicht, om op die manier te voorkomen dat de belasting tot vervormingen leidt. In plaats daarvan blijft de tuin zo lang mogelijk mooi, om daar iedere dag opnieuw van te genieten.

  Stabiele ondergrond

  De matten, platen en tegels voor grind en gras zorgen voor een stabiele ondergrond. Ze voorkomen dat de belasting op een bepaald punt te heftig wordt, door dat netjes naar de rest van het oppervlak te verdelen.

  Dus wilt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw grasveld of kunstgrasveld zo lang mogelijk netjes blijft? Dit lukt alleen door het gewicht goed te verdelen. Met de matten en de tegels die er beschikbaar zijn voorkomt u dat het ene deel inzakt ten opzichte van de rest van het gras.

  De stabiele ondergrond draagt bij aan een duurzame mooie uitstraling van de tuin. Voorkom dat het pad of andere delen kuilen, sporen en andere vervormingen laten zien. Zorg er in plaats daarvan voor dat het met de grindmatten en grindtegels zo lang mogelijk mooi blijft.

  Grindmatten, grindplaten en grastegels

  U heeft binnen assortiment de keuze uit een aantal verschillende oplossingen. Dus zoekt u naar grindmatten, naar grindplaten of naar tegels? In alle drie de gevallen draait het om de stabiliteit van de ondergrond. Dit is waar de onderdelen voor zorgen, bij een grote belasting daarop.

  Dus laat u een grindpad aanleggen of gaat u daarmee zelf aan de slag? Zorg er met de grindmatten of de platen voor dat het grind goed verdeeld wordt. Het ligt mooi vast en de belasting daarop wordt verdeeld. Dit voorkomt dat er putten en kuilen kunnen ontstaan. In plaats daarvan blijft het geheel mooi vlak en egaal, precies zoals u het bedoeld had.

  Grindmatten en grastegels leggen

  De grindmatten en grastegels zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Zorg onder de platen voor een goede fundering. Bij een siertoepassing is een aangetrilde zandlaag over het algemeen

  voldoende. Als het gaat om een zwaardere belasting op het oppervlak is het mogelijk om gebruik te maken van een menggranulaat.

  Vervolgens kunt u de grindmatten, de grindplaten of de grastegels leggen. Vaak hebben ze een kliksysteem, om ze eenvoudig aan elkaar te bevestigen. Uiteindelijk kunt u het split, grind, zand of gras aanbrengen. De matten, platen en tegels eronder zorgen voor een goede verdeling van de druk, voor een mooi resultaat dat mooi blijft.

  Vragen over onze grindmatten en grastegels of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86, stuur ons een e-mail naar [email protected] of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Veelgestelde vragen

   

  Waarom worden grindmatten gebruikt?

  Grindmatten of grindplaten worden gebruikt om een stabiel oppervlak te creëren van grind of split. Grindmatten helpen om te voorkomen dat het grind of split wegzakt in de bodem of verschuift bij belasting door voetgangers, fietsen of auto's. Grindmatten verbeteren ook de afwatering van het oppervlak, doordat de open structuur van de matten waterdoorlatend is. Dit maakt ze geschikt voor gebruik in opritten, tuinpaden, parkeerplaatsen en andere gebieden waar voertuigen moeten kunnen rijden en parkeren.

  Hoe plaats je grindmatten?

  Grindmatten worden geplaatst op een stabiele en egale ondergrond. De plaats waar de grindmatten moeten worden geïnstalleerd, moet worden uitgegraven en gevuld met een laag steenslag om de afwatering te garanderen. Hierop komt een dunne laag zand van ca. 5 cm. Plaats vervolgens de grindmatten op de aangetrilde zandlaag, zodat de matten aansluiten. De randen van de matten moeten goed worden vastgezet om te voorkomen dat ze verschuiven. Stort tenslotte het grind over de matten en verdeel het gelijkmatig over het oppervlak met een hark.

  Hoeveel grind / split boven de grindmat?

  Er wordt over het algemeen een laag van 2-3 cm grind of split bovenop de grindmat aangebracht. Dit zorgt voor voldoende drainage en stabiliteit van het oppervlak. De dikte van de laag kan variëren afhankelijk van de grootte van het grind of split.

  Wat is het verschil tussen grindmat en grastegel?

  Een grindmat en grastegel hebben beide als doel om een stabiel oppervlak te creëren voor belasting door voetgangers of voertuigen. Een grindmat wordt gebruikt onder grind of split om te voorkomen dat het wegzakt of verschuift, terwijl een grastegel wordt gebruikt als verharding voor gras, waardoor een beloopbaar of berijdbaar oppervlak ontstaat. Grastegels worden vaak gebruikt in tuinen en parken om graspaden te creëren, terwijl grindmatten vaker worden gebruikt voor opritten, parkeerplaatsen en andere gebieden waar voertuigen moeten rijden en parkeren. Grindmatten zijn vaak voorzien van geotextiel.

  Welke ondergrond is geschikt voor grindmatten?

  Een stevige en stabiele ondergrond is essentieel bij het plaatsen van grindplaten op de oprit. Het aanbrengen van een laag van minimaal 25 cm zand of menggranulaat zorgt voor een solide basis waarop de grindplaten kunnen worden geplaatst. Het ideaal is om een laag van 20-25 cm puingranulaat op antiworteldoek te gebruiken, gevolgd door een laag van 3-4 cm zand om de platen op het juiste niveau te brengen. Dit zorgt voor een goede verdeling van het gewicht en voorkomt verzakkingen of verschuivingen van de grindplaten.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €2000
  Merken