Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Lijnafwatering

  Lijngoten of lijnwatering zijn zo ontworpen om tussen klinkers of tegels verwerkt te worden. De verschillende typen van afdekroosters maken de lijngoten toepasbaar in zowel moderne, landelijke of klassieke tuinen.

  Blijkt uw bestaande tuin nog niet over een goede afwatering te beschikken, dan kan de afvoer van regenwater alsnog in uw tuin worden aangelegd. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij een ruim aanbod aan lijngoten voor de waterafvoer van uw tuin.

  Afwatering met lijngoot

  Bij de collectie lijngoten kunt u kiezen uit diverse klassen en uitvoeringen. Maak eenvoudig uw keuze door online te filteren welke vorm van lijnafwatering het meest geschikt is voor uw tuin. Hierbij hoeft u zeker niet in te boeten op de uitstraling van uw tuin en bestrating. Bij de keuze voor afwatering kunt u een selectie maken op basis van:

  • de belastingsklasse
  • de materiaalsoort
  • aansluiting op afvoerbuis
  • gaten-, sleuf- of maasrooster
  • merken Anrin en Nicoll

   

  Koppelsysteem lijngoot

  De lijnafwatering kan pas effectief worden ingezet als deze onderling optimaal te koppelen is. Zowel bij de lijngoten van Nicoll, als bij de collectie van Anrin is hier goed rekening mee gehouden. De Anrin lijngoten zijn voorzien van een klikvergrendeling om het koppelen eenvoudig te maken. Nicoll heeft bij de collectie van lijngoten gekozen voor een schuifsysteem voor het onderling koppelen. Welke goten u ook besluit aan te schaffen, met de aanschaf van deze vorm van afwatering zal in uw tuin het overtollige water goed worden afvoerd.

  Sleufrooster lijnafwatering

  De uitstraling van uw tuin intact houden, kan simpelweg door te kiezen voor een sleufrooster dat perfect past bij de sfeer van uw tuin. Hiervoor bieden wij u de volgende opties:

  • gegalvaniseerd sleufrooster
  • RVS sleufrooster
  • gietijzeren sleufrooster
  • kunststof of polyesterbeton sleufrooster

  Behalve voor het materiaal van de roosters kunt u ook uw voorkeur aangeven met betrekking tot de uitstraling van de afwatering. Verfraai uw tuin door goed stil te staan bij de bovenzijde van het lijnrooster, dit vormt immers het zichtbare gedeelte. Afhankelijk van de aanleg van uw tuin kunt u kiezen voor een sleufrooster. Dit type kunt u herkennen aan de brede sleuven. Bij een maasrooster vormen kleine blokjes het aangezicht. De kleinste zichtbare openingen vindt u bij een gatenrooster. Samen met de kleur van het rooster vormen de grootte van de gaten en gleuven een fraaie aanvulling op uw tuin.

  Maatwerk afwatering tuin

  Het kiezen van de juiste afwateringsvorm kan best een uitdaging zijn. Hoe kiest u de juiste materiaalsoort en welke uitstraling doet recht aan de ruimte bij uw huis? Bij ons kunt u op aanvraag een informatieset met kleurenstalen ontvangen, maar wij voorzien u ook graag van advies op maat, wanneer u dit wenst. Vraag om een vrijblijvende offerte en bepaal zelf wanneer u de samengestelde lijngoten geleverd wilt krijgen. Wij leveren gratis in heel Nederland en België op de locatie van uw keuze. Met de juiste lijnafwatering in uw tuin hoeft u zich over wateroverlast geen zorgen meer te maken.

  Veelgestelde vragen

   

  Hoe werkt lijnafwatering of lijngoot?

  Lijnafwatering is een waterafvoersysteem langs de rand van verharde oppervlakken zoals terrassen en opritten. Het bestaat uit één of meerdere lijngoten die parallel aan de rand van het oppervlak zijn geplaatst. Via een afvoerleiding zijn ze verbonden met de hemelwaterafvoer (HWA). Regenwater stroomt via de sleuven in de lijngoten naar de afvoerleiding en wordt zo afgevoerd. Dit voorkomt overstromingen en waterschade en is een elegante en efficiënte oplossing voor het afvoeren van water van uw bestrating.

  Welke typen lijngoten zijn er?

  Er zijn verschillende typen lijnafwatering, afhankelijk van de toepassing, de belasting en de esthetische voorkeuren van de gebruiker. Hieronder staan enkele veelgebruikte typen van lijnafwatering:

  • Sleufgoten: Deze lijnafwateringssystemen hebben smalle, rechthoekige sleuven in de goot waardoor water afgevoerd kan worden.
  • Kunststof lijngoten: Deze lijnafwateringssystemen zijn vaak kleinere en eerder geschikt voor de particuliere tuin & terras.
  • Polyesterbeton goten: Deze lijnafwateringssystemen zijn vervaardigd uit sterk polyesterbeton en hierdoor geschikt voor hogere verkeersbelasting.

   

  Welke lijngoot is geschikt voor tuin of terras?

  Voor een particuliere tuin of terras is een sleufgoot vaak geschikt. Sleufgoten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de esthetische voorkeuren van de gebruiker. Ze zijn ook geschikt voor lichtere belastingen en kunnen effectief regenwater afvoeren van verharde oppervlakken zoals tuinpaden en terrassen. Sleufgoten zijn ook een optie als esthetiek een belangrijke overweging is. Het is belangrijk om bij het kiezen van een lijngoot te letten op de afmetingen, het materiaal en de maximale verkeersbelasting, zodat deze geschikt is voor de specifieke toepassing.

  Waar op letten bij de aanschaf van een lijngoot?

  Bij de aanschaf van een lijngoot zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden, zoals:

  • Afmetingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de lijngoot passen bij de toepassing en het volume van water dat moet worden afgevoerd.
  • Materiaal: Het materiaal moet duurzaam en bestand zijn tegen de gevraagde verkeersbelasting.
  • Installatie: Controleer of de lijngoot eenvoudig te installeren is en of er voldoende toegang is voor onderhoud.
  • Afwerking: Overweeg het uiterlijk van de lijngoot en kies een ontwerp dat past bij het ontwerp van uw tuin of terras.
  • Kosten: Vergelijk de kosten van verschillende opties en overweeg de totale kosten van installatie en onderhoud op de lange termijn.

   

  Welke verkeersklasse voor lijngoten zijn er?

  Deze verkeersklassen worden gebruikt om de belasting die een lijngoot kan weerstaan te specificeren en om te bepalen welk type lijngoot geschikt is voor welk type verkeer. In de tuin worden voornamelijk de eerste 2 verkeersklasse gebruikt. Er zijn drie verkeersklassen voor lijngoten voor gebruik in de tuin: 

  • Klasse A15: geschikt voor voetgangers, fietsers en licht verkeer zoals personenauto's.
  • Klasse B125: geschikt voor zwaarder verkeer zoals bestelwagens en lichte vrachtwagens.
  • Klasse C250: geschikt voor zwaarder verkeer zoals vrachtwagens en bussen.

   

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00