Menu
0
De tuinwebshop sinds 2006
GRATIS* bezorging vanaf €49,- NL / BE
Ook voor advies en plaatsing
Vragen of offerte? +31 (0)85-8770286

Hemelwaterafvoer (HWA)

Hemelwaterafvoer (HWA) in de particuliere tuin is meestal voorzien in PVC buizen en hulpstukken. Bekijk ons uitgebreide aanbod HWA koppelstukken, buizen, bochten, sifons en verloopstukken.
Bekijken
HWA buis PVC KOMO
 

HWA buis PVC KOMO

€8,95
Toon 1 - 24 van 62

Een HWA buis verzorgt de hemelwaterafvoer (HWA). Het is een regenpijp die voorkomt dat het water in de tuin of op straat terechtkomt, waar het tot een (te grote) belasting van de bodem zou kunnen leiden.
Met name daken vangen veel water op, ook wanneer het niet heel hevig regent. Het is belangrijk om al dat water op de juiste manier af te voeren of op te vangen. Dat lukt met HWA buizen, die het water geleiden naar de plek waar u het heen wilt brengen.

Het is belangrijk dat de regenbuizen voldoende capaciteit hebben. Alleen op die manier kunnen ze al het toestromende water op de juiste wijze verwerken en afvoeren of naar de opvangplek brengen. Dit geldt voor het dak van een woning, net als voor het dak van bijvoorbeeld een schuur of een tuinhuis.

Hoeveel capaciteit is er nodig?

Hoeveel capaciteit er nodig is hangt af van het oppervlak aan dakbedekking en de hoeveelheid water die er valt. Houd er rekening mee dat het in Nederland af en toe heel stevig of zelfs hevig kan regenen. De waterbelasting in korte tijd neemt toe. Zorg ervoor dat de HWA buis voldoende capaciteit heeft om in korte tijd veel water af te voeren. U voorkomt op die manier dat het uiteindelijk over de dakgoot heen stroomt, waardoor het alsnog in de tuin of op straat terecht zal komen.
Tip: u kunt de HWA buizen natuurlijk aansluiten op het riool om het opgevangen water af te voeren. Het is ook mogelijk om met infiltratie een systeem te ontwikkelen dat het water beschikbaar houdt voor de tuin. U vangt het (regen)water op, om dit daarna geleidelijk beschikbaar te maken voor de bodem. Dat voorkomt overbelasting van de tuin, terwijl u ondertussen zowel kosten als het milieu spaart.

HWA Buizen en hulpstukken

Er bestaan allerlei verschillende regenbuizen en regenpijpen. Het gaat om een HWA buis in combinatie met een aantal hulpstukken. De buizen en hulpstukken zijn beschikbaar in drie materialen:

  • PVC
  • Zink
  • Verzinkt staal

De hulpstukken bestaan bijvoorbeeld uit beugels, bochten, verlopen en moffen. Samen zorgen ze ervoor dat u de HWA buis op de juiste wijze kunt aanbrengen en bevestigen. Die zorgt er vervolgens voor dat u het (regen)water kunt afvoeren naar het riool of kunt gebruiken in een systeem om water te infiltreren.

HWA buis: regenpijp kopen

Wilt u een regenpijp kopen en zoekt u daarvoor naar de juiste HWA buis? Dankzij ons uitgebreide assortiment vindt u online precies waar u naar op zoek bent. En denkt u bovendien na over kiezelbakken, lijnafwatering of een regenton? Daar kunnen we u uitgebreid over adviseren. Zo zorgen we er samen voor dat u het water goed af kunt voeren of op kunt vangen.

Vragen over een HWA buis, regenpijp of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier.

Wij gebruiken cookies voor analyse, functioneren en persoonlijker maken van de website. Door verder gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord. Melding sluitenmeer info »

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Account aanmaken

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. BTW :€0,00

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €70
Merken
  • Bekijk meer
Kleur