Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Compostbakken

  Bekijk ons uitgebreide assortiment aan compostbakken, geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren tuinier. Of u nu een kleine stadstuin heeft of een landelijke tuin, een compostbak is een ideaal hulpmiddel om organisch afval om te zetten in voeding.

  Een compostbak in de tuin biedt talloze voordelen voor tuinliefhebbers. Het is een duurzame en kosteneffectieve manier om tuin- en keukenafval om te zetten in waardevolle voedzame compost. Door compost te gebruiken, verbetert u de bodemkwaliteit, verhoogt u de biodiversiteit in de tuin en vermindert u de impact op het milieu.

  Waarom een compostbak?

  Een compostbak is de ideale oplossing voor het duurzaam en efficiënt verwerken van organisch afval. In plaats van keukenafval, tuinafval en bladeren weg te gooien, kunt u deze omzetten in waardevolle compost voor uw planten. Hier zijn enkele redenen waarom een compostbak een slimme keuze is:

  • Duurzaamheid
   Door organisch afval te composteren, vermindert u de hoeveelheid afval die in afvalcontainer gaat. Dit helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de impact op het milieu te verminderen. Composteren is een praktische manier om bij te dragen aan een duurzamere samenleving.
  • Bodemverbetering
   Compost is een goede natuurlijke bodemverbeteraar. Het voegt voedingsstoffen toe aan de bodem, verbetert de bodemstructuur en helpt bij het vasthouden van vocht. Door compost toe te voegen, zorgt u voor gezonde, vruchtbare grond waarin planten optimaal kunnen groeien en bloeien.
  • Kostenbesparing
   Het gebruik van compost vermindert de behoefte aan dure (kunst)meststoffen. In plaats daarvan kunt u gratis compost uit eigen moestuin halen. Dit bespaart niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat u de tuin op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier voedt.
  • Biodiversiteit
   Compost trekt nuttige organismen aan, zoals regenwormen en micro-organismen, die de bodemstructuur verbeteren en bijdragen aan een gezonde biodiversiteit in de tuin. Een gezonde bodem met een goede biodiversiteit ondersteunt gezonde plantengroei en een evenwichtig ecosysteem.

   

  Soorten compostbakken

  In onze webshop hebben we verschillende soorten compostbakken, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele populaire opties:

  Kunststof compostbakken

  Kunststof compostbakken zijn lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te monteren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten waardoor u kunt kiezen wat het beste bij uw tuin past. Compostbakken van gerecycled kunststof zijn over het algemeen betaalbaar en bieden een goede stevigheid. De kunststof compostbakken bestaan uit een basismodules in verschillende maten die uit te breiden zijn met aanbouwmodules.

  Houten compostbakken

  Houten compostbakken hebben een natuurlijke uitstraling en passen goed in een tuinomgeving. Ze zijn stevig en duurzaam, en kunnen vaak op maat worden gemaakt om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Houten compostbakken zijn ademend, waardoor ze een goede luchtcirculatie en vochtregulatie bieden. Ze gaan echter minder lang mee dan de kunststof compostbakken

  Compostvaten

  Compostvaten werken op dezelfde manier als compostbakken. Het vat is af te sluiten met een deksel en aan de onderzijde is er een luik om de compost uit te halen. Compostvaten worden vaak toegepast in de kleinere tuin. De inhoud varieert van 220 liter tot 600 liter.

  Tips voor het gebruik van een compostbak

  • Plaats uw compostbak op een goed gedraineerde plek, in de schaduw of halfschaduw. Beschut tegen wind
  • Bouw uw compostbak in lagen op. Begin met een laag droge materialen zoals bladeren of houtsnippers, gevolgd door een laag groen materiaal zoals keukenafval. Herhaal dit proces en voeg af en toe een handvol tuinaarde toe om het composteringsproces te versnellen.
  • Zorg ervoor dat u compost regelmatig wordt omzet om de afbraak te bevorderen. Houd de compost vochtig, maar niet te nat, en zorg voor voldoende beluchting. Een goed onderhouden compostbak zal sneller compost produceren.
  • Voeg geen vlees, zuivelproducten, olie en gekookt voedsel toe aan de compostbak omdat deze materialen ongewenste geuren en ongedierte kunnen aantrekken en slecht composteren.

   

  Investeer in een compostbak

  Met een compostbak in uw tuin kunt u op een duurzame en efficiënte manier organisch tuin- en keukenafval omzetten in waardevolle compost. Het is een slimme keuze voor zowel het milieu als uw eigen tuin. Bekijk ons assortiment compostbakken in de webshop en investeer vandaag nog in een compostbak die perfect past bij jouw tuin en behoeften.
  Begin met het creëren van hoogwaardige compost en zie uw tuin tot bloei komen met gezonde en weelderige planten. 

   

  Veelgestelde vragen

   

  Hoe werkt een compostbak?

  Een compostbak is er voor het composteren van organisch afval, zoals keuken- en tuinafval, om er waardevolle compost van te maken. Het proces begint met het toevoegen van een evenwichtige mix van "groen" en "bruin" materiaal. "Groen" materiaal omvat keukenresten en grasmaaisel, terwijl "bruin" materiaal gedroogde bladeren en karton omvat. 

  Regelmatig moet de compost (met een compostverluchter) worden omgezet om beluchting te bevorderen en het ontbindingsproces te versnellen. Het handhaven van een geschikte vochtigheidsgraad is cruciaal; de compost moet vochtig zijn maar niet doorweekt. Wanneer de compost eruitziet als donkere, kruimelige aarde en een aangename geur heeft, is het klaar om gebruikt te worden.

  Wat is de beste plek voor een compostbak?

  Een compostbak kan het beste worden geplaatst op een goed doorlatende ondergrond, bij voorkeur direct op de aarde. Kies een locatie die gemakkelijk toegankelijk is, bijv. nabij de keukendeur of de tuin. Zorg voor een deels schaduwrijke plek, omdat te veel zon de compost kan uitdrogen en overmatige regenval het composteringsproces kan vertragen. Zorg voor voldoende ruimte rond de compostbak voor omzetten en goede luchtcirculatie.

  Afhankelijk van het type compostbak, zoals een afgesloten bak of composthoop, kan de locatie variëren. Plaats de compostbak niet direct tegen gebouwen, schuttingen of andere obstakels om de luchtcirculatie niet te beperken. Vermijd hellingen waar regenwater snel wegspoelt om te veel vocht in de compost te voorkomen.

  Wat mag wel en niet in de compostbak?

  In een compostbak mogen organische materialen zoals groente- en fruitresten, tuinafval (zoals takjes en bladeren), koffiedik, thee, eierschalen, ongekleurd keukenpapier en karton, stro, hooi, en kleine hoeveelheden zaagsel of houtsnippers. Deze materialen dienen als bronnen van stikstof en koolstof voor een evenwichtige compostering.

  Aan de andere kant moeten vlees- en zuivelproducten vermeden worden, samen met vetten en oliën, omdat ze onaangename geuren kunnen veroorzaken en ongedierte aantrekken. Ook ziek plantmateriaal, grote takken en stammen, geverfd of gelakt hout, en dierlijke uitwerpselen horen niet thuis in de compostbak.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €350
  Merken