Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Bloembakken vullen

  Het juist vullen van grote plantenbakken is van belang om tot een mooi eindresultaat te komen. Met de juiste vulling zullen planten beter groeien. Onderstaande vulinstructies zijn voor buitentoepassingen, zoals tuin en terras. Voor toepassingen op balkons en dakterrassen is soms een specifieke laagopbouw nodig, in verband met gewichtsbeperking. Wilt u een bloembak binnen gebruiken, dan kunnen we hier ook in adviseren. Ons volledig assortiment plantenbakken is zeer breed; van strakke polyester plantenbakken tot houten of cortenstalen bloembakken. We hebben zelfs veel plantenbakken op wielen.

  Geen groene vingers of weinig tijd?

  We begrijpen echter dat niet iedereen groene vingers of tijd heeft om zelf plantenbakken te plaatsen en aan te planten. Maar u wilt toch genieten van groene plantenbakken in uw tuin? Bekijk hier onze plaatsingsservice

   

  Hoe vul je een grote plantenbak?

  Hieronder een handige vulinstructie voor de meest courante plantenbakken:

  Polyester plantenbakken

  polyester plantenbakken vullen

  UITPAKKEN & PLAATSEN
  De polyester plantenbak dient direct na levering uitgepakt te worden zodat het eventueel vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten zit. Dit kan moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaken.

  Polyester plantenbakken moeten altijd rechtstreeks op een vlakke ondergrond geplaatst worden. Niet plaatsen op balken, stenen, voetjes etc. De beste ondergrond is vlakke tegels. Aan de binnenzijde zit isolatie voor de stevigheid en bescherming tegen koude. Deze isolatie niet is te verwijderen.

  VULLEN
  1. Voor de benodigde afwatering zijn in de bodem cirkels (verbonden met een watergoot) voorzien. Hierin kunt u enkele gaten boren (diameter 10 mm.) Gaten boren is uiteraard alleen noodzakelijk als u de bak buiten toepast. Plaats over de geboorde gaten een stukje geotextiel zodat grond niet kan wegspoelen.
  2. Vul de bak met 10 cm hydrokorrels / kleikorrels met hierop geotextiel.
  3. De overige ruimte vult u met een goede luchtige potgrond, geschikt voor plantenbakken, tot net onder de rand. Druk tussentijds de potgrond licht aan om zo verder inklinken te voorkomen. Let bij de hoeveelheid ook op de grootte van de kluit van de planten.
  4. Plaats de planten. Druk de grond voorzichtig aan zodat de wortels contact maken. Eventueel kunt u tussen de planten decoratief boomschors of keitjes plaatsen. Dit voorkomt tevens snelle uitdroging. 

  Download de gebruiksaanwijzing (pdf)

   

  Cortenstaal plantenbakken

  cortenstaal bloembakken vullen

   

  UITPAKKEN & PLAATSEN
  De cortenstaal plantenbak dient direct na levering uitgepakt te worden zodat het eventueel vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten zit. Dit kan ongelijkmatige roestvorming veroorzaken.

  Cortenstaal plantenbakken moeten altijd rechtstreeks op een vlakke ondergrond en stabiele ondergrond geplaatst worden.

  De bakken worden ongeroest afgeleverd, met enkele weken/maanden zijn de bakken volledig geroest. Hoewel de patina permanent is, kan het voorkomen dat er, zeker in de eerste maanden, onder invloed van bijv. regen wat uitspoelt / afgeeft.

  VULLEN
  De cortenstaal plantenbak dient gevuld te worden op onderstaande manier. !Gebruik nooit hydrokorrels / kleikorrels, deze blijven permanent vochtig. Hierdoor stopt het roestproces niet en kan schilfervorming ontstaan.

  1. Voor de benodigde afwatering zijn in de bodem gaten voorzien. Plaats over de voorgeboorde gaten een stukje geotextiel zodat grind / grond niet kan wegspoelen.
  2. Breng een laag van ca. 10 cm met grof grind aan. Geen hydrokorrels. Hierop plaatst u geotextiel.
  3. Vul de volledige bak met een goede luchtige potgrond, geschikt voor plantenbakken, tot net onder de rand. Druk tussentijds de potgrond licht aan om zo verder inklinken te voorkomen. Let bij de hoeveelheid ook op de grootte van de kluit van de planten.
  4. Plaats de planten. Druk de grond voorzichtig aan zodat de wortels contact maken met de grond. Eventueel kunt u tussen de planten decoratief boomschors of keitjes plaatsen. Dit voorkomt tevens snelle uitdroging. 

  Download de gebruiksaanwijzing (pdf)

   

  Aluminium plantenbakken

  aluminium plantenbakken vullen

   

  UITPAKKEN & PLAATSEN
  De aluminium plantenbak dient direct na levering uitgepakt te worden zodat het eventueel vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten zit. Dit kan moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaken.

  Aluminium plantenbakken moeten altijd rechtstreeks op een vlakke ondergrond en stabiele ondergrond geplaatst worden.

  VULLEN
  1. Voor de benodigde afwatering zijn in de bodem gaten voorzien. Plaats over de geboorde gaten een stukje antiworteldoek zodat grond niet kan wegspoelen.
  2. Vul de bak met 10 cm hydrokorrels / kleikorrels met hierop waterdoorlatend geotextiel.
  3. De overige ruimte vult u met een goede luchtige potgrond, geschikt voor plantenbakken, tot net onder de rand. Druk tussentijds de potgrond licht aan om zo verder inklinken te voorkomen. Let bij de hoeveelheid ook op de grootte van de kluit van de planten.
  4. Plaats de planten. Druk de grond voorzichtig aan zodat de wortels contact maken. Eventueel kunt u tussen de planten decoratief boomschors of keitjes plaatsen. Dit voorkomt tevens snelle uitdroging. 

  Download de gebruiksaanwijzing (pdf)

   

   

  10 tips voor het vullen van grote plantenbakken

   

  1. Zorg bij plantenbakken voor buiten altijd voor een goede afwatering. Voorzie in de bodem van de bak voldoende grote afwateringsgaten.

  2. Gebruik een laag hydrokorrels of grind (bij cortenstaal) voor een goede afvoer van regenwater.

  3. Kies een goede potgrondmix / substraat speciaal voor plantenbakken. Deze zorgt voor een constantere vochthuishouding.

  4. Leg tussen hydrokorrels / grind en de potgrond altijd een geotextiel.

  5. Gebruik geotextiel i.p.v. het traditionele zwarte antiworteldoek. Antiworteldoek is niet voldoende waterdoorlatend.

  6. Kies een voldoende grote bak voor uw planten; 25-30% groter dan de bestaande kluit aan uw plant

  7. Overweeg een automatische beregening als u veel grote plantenbakken heeft. Dit is bij plaatsing vaak nog mooi weg te werken in de bak.

  8. Dek de bodem af met een mulchlaag van Franse boomschors, dit voorkomt snelle uitdroging op warme dagen.

  9. Logisch uiteraard, kies voor planten die tegen een stootje kunnen en geschikt zijn voor toepassing in een plantenbak.

  10. Bij gebruik van meerdere plantsoorten in een plantenbak, let er dan op dat de planten dezelfde waterbehoeften hebben.

   

   

   

  BEKIJK HIER AL ONZE BLOEMBAKKEN

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00