Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006

  Schoffels en hakken

  Onkruid wieden doet u met een schoffel of een hak. Ons uitgebreide aanbod omvat schoffels en hakken van diverse breedten. Leverbaar met of zonder steel.
  Bekijken
  Polet Handhak met Medium Steel
  Polet

  Handhak met Medium Steel

  €14,00
  Bekijken
  Polet Beugelhak 160X40MM
  Polet

  Beugelhak 160X40MM

  €41,00
  Bekijken
  Polet Cultivator 3T VAST
  Polet

  Cultivator 3T VAST

  €12,00
  Bekijken
  Polet Cultivator 3T Met steel 1,5M
  Polet

  Cultivator 3T Met steel 1,5M

  €21,00
  Bekijken
  Polet Cultivator 3T
  Polet

  Cultivator 3T

  €12,00
  Bekijken
  Polet Tuinhakje PUNT-SNEDE
  Polet

  Tuinhakje PUNT-SNEDE

  €19,50
  Bekijken
  Polet Tuinhakje VORK-SNEDE
  Polet

  Tuinhakje VORK-SNEDE

  €18,50
  Bekijken
  Polet Combihak Vork / Hart
  Polet

  Combihak Vork / Hart

  €10,50
  Bekijken
  Polet Bietenhak 160X80mm
  Polet

  Bietenhak 160X80mm

  €41,00
  Bekijken
  Polet Bietenhak160X80MM Epoxy
  Polet

  Bietenhak160X80MM Epoxy

  €25,50
  Toon 1 - 24 van 54

  Schoffels en hakken

  Schoffels vormen het belangrijkste wapen tegen onkruid in de tuin. Dus heeft u een mooie border of andere planten staan, waar onkruid in groeit? Haal het met wortel en al weg, bijvoorbeeld met een van de schoffels uit ons assortiment.

  U heeft de keuze uit diverse schoffels en hakken. Met de beide gereedschappen voor in de tuin kunt u onkruid verwijderen. Dat kan in een duwende of trekkende beweging, afhankelijk van wat u het meest prettig vindt werken.

  Duwende of trekkende beweging

  Onkruid komt in iedere tuin voor. Vroeg of laat steken er ongewenste plantjes boven de grond uit. Zou u die met de hand weghalen? Na verloop van tijd wordt dat een tijdrovende klus. Bovendien moet u relatief veel moeite doen om de plantjes met wortel en al te verwijderen.

  Het is dan beter om gebruik te maken van onze schoffels of hakken. Daarmee heeft u de kans om net onder het grondoppervlak te schoffelen of te hakken. In de beide gevallen verwijdert u de plantjes, door de wortels door te breken. Dit maakt het makkelijker om het onkruid te verwijderen en maakt het voor de plantjes lastiger om terug te groeien.

  Tip: wilt u schoffelen of hakken? Het is verstandig om dit te doen als de grond (goed) droog is. Voorkom het gebruik van schoffels of hakken bij natte grond, omdat het dan erg zwaar zou zijn.

  Tuin vrij van onkruid

  De schoffels en hakken bieden de mogelijkheid om twee soorten onkruid te verwijderen:

  • Zaadonkruid
   Dit laat zich makkelijk verwijderen, vooral door te schoffelen of hakken. U haalt het onkruid weg, dat vervolgens ook niet meer zo snel terug zal groeien.
  • Wortelonkruid
   Bij wortelonkruid heeft u wat meer doorzettingsvermogen nodig. De wortels zullen weer terug groeien. Blijf regelmatig schoffelen of hakken, zodat u de plant kunt uitputten.

  Zowel het schoffelen (duwen) als het hakken (trekken) zijn goed geschikt om onkruid te verwijderen. Dat betekent dat de tuin weer netjes wordt. Het is belangrijk om dit type onderhoud in de tuin goed bij te houden. Dit helpt om het onkruid met de schoffels en hakken in de kiem te smoren.

  Schoffels kopen

  Een van de schoffels of hakken kopen? Ze zijn goed van kwaliteit, liggen lekker in de hand en nodigen uit om de tuin daarmee netjes te houden. Gebruik ze bij droog weer en houd ze een stukje onder het grondoppervlak. Op die manier lukt het om plantjes en de wortels daarvan te verwijderen. Ze komen niet zo snel meer terug of raken uitgeput, waardoor de tuin er netjes uit zal (blijven) zien.

  Vragen over schoffels of de rest van ons assortiment? Bel ons op telefoonnummer +31 (0)85 877 02 86 of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met u op.

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Product filters

  Prijs
  Min: €0
  Max: €75
  Merken
  Uitvoering