0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Bloembakken op het balkon

Bloembakken op het balkon

Maak van uw balkon een groene oase, met de juiste bloembakken en planten

Niet iedereen beschikt over een riante tuin met terrassen en zitjes. Maar ook op uw balkon kunt u dat groene gevoel maken. Want, wat is er heerlijker dan genieten van een ontbijtje in de ochtendzon tussen mooie planten of na het werk ontspannen in uw groene oase.

Een sfeervol balkon

Voor u start met de aanschaf van bloembakken en planten is het verstandig om na te denken over een aantal dingen. Welke sfeer wenst u? De keuze van bijv. de bloembakken gaat van modern hoogglans polyester tot klassiek hout. Probeer het ontwerp van het balkon aan te laten sluiten om de inrichting van uw woning / appartement, zo vormt het een verlenging van uw interieur.

Ook planten bepalen een groot deel van de uitstraling van uw balkon. Door te kiezen weelderige en gemengde beplanting ontstaat een gezellige /losse sfeer, terwijl voor een modern en strak balkon eerder wordt gekozen vooor slechts enkele soorten zoals bamboe, siergrassen en groenblijvende struiken.

Kies de juiste bloembak

Afhankelijk van de grootte en draagvermogen van uw balkon of dakterras kiest u de maat van de bloembakken. Bij een klein balkon zal de keuze vaak vallen op smalle plantenbakken die langs de randen geplaatst worden. Op een groter balkon heeft u meer indelingsvrijheid, bijv. voor meerdere zitjes en bredere bloembakken. 


Hoe gaat u aan de slag:

1. Bepaal de sfeer die u wilt bereiken. Doe bijvoorbeeld ideeen op in magazines en op internet
2. Kies de bloembakken, passend bij de gewenste sfeer
3. Maak een plannetje voor de beplanting; kies planten die geschikt zijn om te gebruiken in bloembakken
4. Bereken de hoeveel potgrond / substraat.
5. Bestel, plaats en geniet!


Het gewicht

Volledig gevulde bloembakken vertegenwoordigen vaak een aardig gewicht. Het uiteindelijke gewicht is een samenstelling van de bloembak en de grond die gebruikt wordt. Polyester bloembakken zijn uiteraard lichter dan cortenstalen bloembakken maar het grootste deel van de massa komt door het substraat / potgrond. Afhankelijk van de vochtigheid weegt potgrond bijv. tussen de 600 en 800 kg per kubieke meter.

Om de inhoud van een bloembak te berekenen gebruikt u onderstaande formule:
Bijv. een bloembak van 100 (l) x 50 (b) x 50 (h) cm
100 x 50 x 50 = 250.000 / 1000 (=m3) = 250 liter oftewel 0,25 kubieke meterReacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij gebruiken cookies voor analyse, functioneren en persoonlijker maken van de website. Door verder gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord. Melding sluiten meer info »