Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    06Jun2024
    De voordelen van kunststof kantopsluiting

    De voordelen van kunststof kantopsluiting

    Door: JeroenReacties: 0

    Kunststof kantopsluiting; de ideale borderrand voor de tuin

    Het kiezen van de juiste kantopsluiting voor uw tuin maakt een wereld van verschil bij het onderhoud. Kunststof kantopsluiting en borderrand zijn daarom een steeds populairdere keuze vanwege hun voordelen. In deze blog belichten we de drie belangrijkste voordelen van kunststof kantopsluitingen en borderranden.

    Wat is een kantopsluiting of borderrand eigenlijk?
    Voor een mooi opruimde tuin zijn kantopsluitingen onmisbaar. Ze zorgen voor afgebakende plantvakken, houden grindpaden op hun plaats en geven uw gazon strakke contouren.

    Welke kunststof kantopsluitingen zijn er?

    Een borderrand kan van verschillende materialen gemaakt worden. De meest voorkomende materialen zijn:

    PVC, ofwel polyvinylchloride, is een soort plastic dat veel gebruikt wordt in de woning- en tuinbouw. Het is sterk, licht en kan tegen water en chemicaliën.

    Polyethyleen is een veelgebruikte soort plastic dat ook licht en sterk is. Het is zeer flexibel, waterdicht

    Gerecycled kunststof (Ecolat). Hierbij worden schoon huishoudelijk kunststoffen ingezameld en gerecycleerd tot een duurzame grondstof voor o.a. kantopsluitingen en compostbakken.

     

    maak mooi organische vormen met kunststof borderranden

    Drie voordelen van kunststof kantopsluiting

    Kunststof heeft een aantal voordelen t.o.v. van de cortenstalen, verzinkte of aluminium borderranden. Hieronder zijn de 3 belangrijkste opgesomd.

    1. Onderhoudsarm

    Kunststof borderranden zijn praktisch onderhoudsvrij. In tegenstelling tot hout, dat regelmatig geschuurd en geverfd moet worden, of metaal, dat kan roesten en behandeld moet worden tegen corrosie, vergt kunststof nauwelijks onderhoud. Een eenvoudige schoonmaakbeurt met water en een mild reinigingsmiddel is vaak al voldoende om de borderranden in topconditie te houden.

    2. Flexibel & eenvoudig te monteren

    Kunststof randen zijn een stuk flexibeler dan bijv. verzinkt staal of cortenstaal. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor korte bochten. Het monteren is daarmee ook erg eenvoudig. In de meeste gevallen gebruikt u piketpaaltjes en schroeven om de kantopsluiting te fixeren. De polyethyleen borderrand van Bera heeft zelfs piketten nodig.

    3. Budgetvriendelijk

    De portemonnee kan vaak ook bepalend zijn bij de keuze. Kunststof is per strekkende meter aanzienlijk goedkoper dan de metalen varianten. Neem dit zeker in overweging als u veel meters nodig heeft.

    TIP! De Ecolat en ECCO Flex borderranden zijn ook geschikt voor het maken van golvende vijverranden

    Kunststof kantopsluitingen bieden een budgetvriendelijk, onderhoudsarm en flexibel alternatief voor traditionele materialen zoals hout en metaal. Of u nu een moestuin, siertuin of tuinpad wilt afbakenen, met kunststof kantopsluitingen kunt u eenvoudig een nette, verzorgde en stijlvolle tuin creëren.

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.