Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    16Mei2023
    Drainbase: drainage voor kunstgras

    Drainbase: drainage voor kunstgras

    Door: TuinvoordeelReacties: 0

    Drainage voor uw kunstgras

    In Nederland en België kunnen we regelmatig genieten van een verfrissende regenbui. Maar als u over het prachtige kunstgras wilt lopen, wilt u natuurlijk geen natte voeten krijgen. Een tuin die onder water staat, is sowieso niet iets waarop u zit te wachten.

    Gelukkig biedt kunstgras de voordelen van waterdoorlatendheid. Echter, het is essentieel om te zorgen voor een goede drainage onder het kunstgras. In dit artikel ontdekt u hoe u dit kunt realiseren met de innovatieve oplossing genaamd ECCO Drainbase. Lees verder en maak u klaar om optimaal te genieten van je kunstgras zonder wateroverlast.

    Wat is Drainbase en hoe werkt het?

    Drainbase is een drainagesysteem van ECCO products dat kunstgras combineert met een efficiënte waterbuffering en infiltratie van regenwater. Het vangt het doorsijpelende hemelwater op, buffert het onder de tegel en laat het vervolgens geleidelijk infiltreren in de grond. Hierdoor wordt de duurzaamheid van uw kunstgras aanzienlijk vergroot. Met Drainbase geniet u niet alleen van een prachtig groen gazon, maar ook van een tuin die bestand is tegen regenwater.

    Drainage onder kunstgras, drainbase ECCO

     

    Voordelen van ECCO Drainbase voor uw kunstgras:

    • Optimale lastenspreiding: Met Drainbase geniet u van een egaal kunstgras zonder oneffenheden. Door de perfecte verhouding tussen het contactoppervlak bovenaan en onderaan de tegel zorgt Drainbase voor een optimale spreiding van de belasting naar de ondergrond. Hierdoor vermijdt u dure en complexe funderingswerken en bespaart u tijd en kosten.
    • Hoog waterbufferend vermogen: Wateroverlast is verleden tijd met ECCO Drainbase. Dit innovatieve systeem kan tot wel 30 liter water per vierkante meter bufferen. U geniet dus van een perfect waterdoorlatende en groene verharding, terwijl het regenwater op een ecologisch verantwoorde manier wordt opgevangen.
    • Uniek connectiesysteem: Drainbase maakt gebruik van een gepatenteerd connectiesysteem dat de platen in staat stelt om te krimpen en uitzetten binnen hun eigen afmetingen. Dit gebeurt zowel tijdens de plaatsing bij koude temperaturen als bij warme temperaturen. Hierdoor blijft het systeem flexibel en duurzaam.
    • Doordachte antislip voorziening: Niets is vervelender dan kunstgras dat verschuift. Met Drainbase hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. De plaat is voorzien van 1010 antislippinnetjes van 2 mm hoogte. Deze zorgen ervoor dat het kunstgras mooi op zijn plaats blijft, zonder schade toe te brengen aan de backing van het kunstgras.
    • Enorme flexibiliteit: Drainbase biedt een indrukwekkende flexibiliteit dankzij de 9 flexibele zones waarover het systeem beschikt. Dit betekent dat de plaat kan worden toegepast op diverse ondergronden, terwijl het altijd contact blijft behouden met de ondergrond. Of je nu een vlakke tuin hebt of te maken hebt met lichte hellingen, Drainbase past zich moeiteloos aan en zorgt voor een stabiele en waterdoorlatende ondergrond voor uw kunstgras.

     

    Kunstgras met ECCO Drainbase: de ultieme combinatie

    Met Drainbase onder uw kunstgras geniet u van de ultieme combinatie van natuurlijk ogend groen gras en een effectieve hemelwaterafvoer. Het systeem zorgt ervoor dat regenwater niet op het oppervlak van uw kunstgras blijft liggen, maar snel wordt afgevoerd en geïnfiltreerd in de bodem. Dit betekent dat de tuin niet meer blank komt te staan na een regenbui en u altijd droge voeten houdt wanneer u over het kunstgras loopt.

    Daarnaast heeft Drainbase nog meer voordelen. Het systeem biedt een duurzame oplossing voor waterbeheer in je tuin. Het bufferen en infiltreren van regenwater draagt bij aan het verminderen van wateroverlast en het bevorderen van een gezond bodem- en grondwatersysteem. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde funderingswerken of hoge kosten. Met Drainbase bespaart u tijd, geld en moeite, terwijl u toch kunt genieten van een prachtige en functionele tuin.

    Bestel de ECCO Drainbase eenvoudig in de webshop, per stuk of per pallet.

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.