Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    30Oct2023
    Een brievenbus kopen: waar op letten?

    Een brievenbus kopen: waar op letten?

    Door: JeroenReacties: 0

    Een brievenbus is vooral een functioneel onderdeel van uw woning of bedrijf. U wilt dan ook dat deze goed bij uw pand past. Hierbij is niet alleen het design belangrijk, maar spelen meer functionaliteiten een rol. In deze blog bespreken waar u op let bij het kiezen van een brievenbus.

    1. Past de brievenbus bij uw doeleinden

    Hoe bent u van plan de brievenbus te gaan gebruiken? Denk hierover na voordat u er een aanschaft. Bent u vaak van huis en ontvangt u regelmatig pakketten? Dan kan een pakketbrievenbus een geweldige oplossing zijn. Geen zorgen meer over het missen van pakketleveringen terwijl u weg bent. Overweeg ook of u een wandbrievenbus, een vrijstaande brievenbus of misschien een inbouwbrievenbus wilt. Als u brievenbus blootgesteld is aan regen, zorg er dan voor dat u er een kiest die waterdicht is om ervoor te zorgen dat post droog blijft.

    2. De afmetingen en postgleuf

    Een veelvoorkomende fout is het over het hoofd zien van de afmetingen van de brievenbus en de postgleuf. Als de postgleuf te klein is, kan je post er niet in passen. Denk ook aan de toekomstige omvang van de post; wat nu klein lijkt, kan in de toekomst groter worden. Controleer of de breedte van de brievenbus minimaal 26,5 centimeter is en de opening van de gleuf minimaal 3,2 centimeter hoog. Voor de postbezorger is een ideale hoogte van 110 centimeter wenselijk.

    3. Kies de juiste soort brievenbus

    Niet elke woning vereist een vrijstaande brievenbus. Als uw bestaande brievenbus binnen 10 meter van de openbare weg is geplaatst, bent u niet verplicht om een vrijstaande brievenbus te nemen. Als de afstand meer dan 10 meter is, moet u echter wel een extra brievenbus aanschaffen en deze zo dicht mogelijk bij de openbare weg plaatsen. Bij ons kunt u een breed assortiment brievenbussen vinden, van wandbrievenbus tot pakketbrievenbus.

    Strakke pakketbrievenbus bij een woning

    Welke soorten brievenbussen zijn er?

    Deur-inbouwbrievenbus:
    Dit betreft het klassieke type brievenbus dat doorgaans in Nederland en België wordt gebruikt. De modellen variëren in vorm en materiaal en bieden vaak een oplossing om tocht te verminderen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen om de brievenbus naadloos te laten passen bij uw voordeur.

    Muurbrievenbus:
    Een elegant model dat aan de muur wordt bevestigd, voorkomt tocht via de deur. Er zijn diverse fraaie ontwerpen beschikbaar, gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, aluminium en staal. Deze wandbrievenbussen zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een stijlvolle touch toe aan de buitenkant van uw huis. U kunt kiezen uit verschillende formaten en stijlen om de brievenbus perfect af te stemmen op uw gevel.

    Vrijstaande brievenbus:
    Een vrijstaande brievenbus kan worden geplaatst waar u maar wilt, zolang deze zich binnen 10 meter van de openbare weg bevindt. U heeft de keuze uit diverse materialen en modellen, zoals brievenbussen op een paal of sokkel. Deze brievenbussen zijn niet alleen praktisch, maar dienen ook als decoratieve toevoeging aan uw tuin of oprit. U kunt ze aanpassen aan de stijl van uw buitenruimte en zo een warm welkom creëren voor bezoekers.

    Pakketbrievenbussen:
    Speciaal ontworpen om pakketten en grotere zendingen te ontvangen, biedt deze brievenbus voldoende ruimte en beveiliging voor veilige pakketleveringen, zelfs wanneer u niet thuis bent. Met een stevige constructie en handige functies is een pakketbrievenbus een uitstekende oplossing voor het ontvangen van pakketten.


    4. Duurzaamheid en weerbestendigheid

    In Nederland en België zijn we bekend met wisselvallig weer. Kies daarom voor een brievenbus die bestand is tegen wind, regen en andere weersinvloeden. Ons assortiment biedt hoogwaardige brievenbussen die aan deze eisen voldoen.

    5. Design, het oog wil ook wat

    Een brievenbus kan niet alleen functioneel zijn, maar ook een belangrijk onderdeel zijn van de uitstraling van uw huis. Kies een design dat past bij uw stijl, of u nu gaat voor een moderne, strakke brievenbus of een klassieker model. Misschien valt u wel voor een stoere cortenstaal brievenbus. In ons ruime aanbod is altijd een passende brievenbus te vinden.

    6. Materialen

    Brievenbussen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder metaal, kunststof, hout en steen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Metaal is duurzaam en gaat lang mee, terwijl hout een warmere uitstraling kan geven. Denk niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan het onderhoud bij het kiezen van het materiaal van uw brievenbus.

    Advies op maat van onze klantenservice
    Om er zeker van te zijn dat u de juiste brievenbus kiest, raden we aan contact op te nemen met onze klantenservice. Onze productexperts staan klaar om u te helpen bij het vinden van de ideale brievenbus die aansluit bij uw behoeften en wensen. Neem de tijd om de belangrijkste specificaties zorgvuldig door te nemen voordat u een definitieve keuze maakt.

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.