Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006
  04Aug2015
  Hoe kies je de juiste grasmaaier?

  Hoe kies je de juiste grasmaaier?

  Door: JeroenReacties: 0

  Soorten grasmaaiers

  Het onderhoud van uw gazon bestaat voor het grootste deel, naast bemesten, verticuteren en beregenen, uit grasmaaien. De juiste grasmaaier is daarbij uiteraard zeer belangrijk. Door te kiezen voor een goede grasmaaier vergemakkelijkt u het onderhoud.

  De keuze van een grasmaaier is afhankelijk van een aantal factoren; De oppervlakte van uw gazon zal in grote mate bepalen wat voor soort grasmaaier u nodig heeft. Kleine gazons, tot ca. 250 m2, maait u met een accu- of elektrische grasmaaier. Voor middelgrote gazons tot maximaal 800 vierkante meter is een elektrische grasmaaier geschikt. Daarboven is een benzinemaaier aan te raden, u heeft dan meer bewegingsvrijheid en een grotere maaibreedte. Voor echt grote gazons, vanaf 1500 m2 kan een zitmaaier een goede oplossing zijn.

  Er zijn een aantal typen grasmaaiers te onderscheiden. Voor particulier gebruik zijn de cirkelmaaiers het populairst. Een ronddraaiend mes maait het gras af op de gewenste hoogte. 

  1. Accugrasmaaier

  Hebben veel bewegingsvrijheid en zijn gemakkelijk te hanteren door hun compacte formaat. U heeft geen aansluitsnoer nodig, enkel de accu regelmatig opladen. Accugrasmaaiers zijn geschikt voor kleine gazons.

  2. Elektrische grasmaaier

  Bij een elektrische grasmaaier bent u gebonden aan het aansluitsnoer. Dit type grasmaaier is geschikt voor kleine en middelgrote gazons. U heeft hierbij keuze uit diverse modellen; van klein / compacte tot groot met een maaibreedte 43 cm. Elektrische grasmaaiers zijn weinig storingsgevoelig en vragen niet veel onderhoud. Het relatief lage gewicht maakt ze gemakkelijk te hanteren.

  3. Benzinegrasmaaier

  Heeft u een groot gazon, vanaf ca. 500 m2, dan is een benzinegrasmaaier een goede keuze. Deze hebben een groter maaibreedte en zijn vaak voorzien van aangedreven wielen, door het hogere gewicht is dit zeker een must. Door de benzinemotor heeft u veel bewegingsvrijheid. Echter zijn ze wel storingsgevoeliger en produceren ze meer lawaai en uitlaatgassen.

  4. Zitmaaier

  De zitmaaier wordt gebruikt voor de grote gazons. Door hun grote maaibreedte, vanaf 80 cm, maait u brede banen. De zitmaaier is vaak voorzien van meerdere messen en een grote grasopvang. De krachtige 4-takt benzinemotor zorgt voor de aandrijving. 

  5. Bosmaaier

  Bosmaaiers of kantenmaaiers worden gebruikt voor het maaien van kanten, rond bomen en lastige hoekjes. Een bosmaaier wordt als aanvulling gebruikt op een electrische of benzinegrasmaaier. Ze zijn verkrijgbaar met accu, electrisch of 2-takt benzinemotor. Ook hier geldt weer dat de benzinevariant voor het grotere werk geschikt is. U kunt kiezen voor een mes of draad.
   

  6. Robotmaaier

  De tuinliefhebber die werken in de tuin niet als hobby heeft, kiest voor een robotmaaier. Dit is een volledig autonoom werkend systeem wat u vooraf installeert. De accumaaier maait zelfstandig binnen een afgebakend gebied, en zal zichzelf opladen in het dockingstation. De robotmaaier is een mulchmaaier, die het gras zeer fijnversnippert. Er is dus geen grasopvang nodig.


  Waar moet u nog meer op letten?

  - grasopvang, de grootte van de opvangbak of zak
  - is de grasmaaier zelftrekkend / rijdend. Vooral handig bij zware maaiers
  - centrale hoogteinstelling. U kunt maaihoogte met een eenvoudige beweging instellen.
  - Mulchen; sommige maaiers hebben een mulchfunctie. Het gemaaide gras wordt fijn versnippert en heeft u geen opvangzak nodig.


  Reacties

  Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.