Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    21Mar2023
    Olijfboom in plantenbak

    Olijfboom in plantenbak

    Door: JeroenReacties: 0

    Waar op letten bij Olijfboom in een plantenbak?

    We zien ze steeds vaker, die mooie karaktervolle Olijfbomen met hun typische mediterrane uitstraling. Door de grillige groeiwijze en fraaie groenblijvende blad zijn het echte blikvangers in uw tuin of het terras. Met een olijfboom in een plantenbak op uw (horeca)terras creëert u direct een aangename sfeer. De Olijfboom (Olea) kan zowel in de volle grond als in een plantenbak geplaatst worden. Als het gaat om het kiezen van de juiste plantenbak voor een olijfboom, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

     

    • Grootte van de plantenbak. Zorg dat de olijfboom / kluit voldoende bewortelbare ruimte heeft. De grootte van de bak stemt u af op de kluit van de olijfboom. Doorgaans neemt u een plantenbak die ca. 25-30% groter is dan de kluit.
    • Materiaal van de plantenbak. De meeste gebruikte materialen voor de plantenbakken met Olijfbomen zijn; Terracotta, polyester plantenbakken, houten bloembakken of cortenstalen bloembakken. Let bij de aanschaf vooral op de draagkracht en stevigheid van de plantenbak. Hij moet voldoende stevig zijn voor een zware olijfboom. Isolatie aan de binnenzijde van de bak kan helpen om de wortels te beschermen tegen vorst.
    • Drainage / afwatering. Olijfbomen houden absoluut niet van natte voeten. Zorg voor een goede afwatering in de plantenbak. Gaten in de bodem zijn echt een must, hierop komen dat hydrokorrels of grof grind voor een goede waterhuishouding.
    • Watergeefsysteem. Ook een Olijfboom heeft soms extra water nodig. Een watergeefsysteem is dan gemakkelijk om water te kunnen geven tijdens droge perioden.
    • Vullen met juiste substraat. Gebruik het juiste substraat welke voldoende voedingsstoffen en vocht vasthoud zonder al te veel in te klinken. Hiervoor bestaat speciale mediterrane potgrond voor o.a. olijfbomen.

     

    Olijfbomen in polyester plantenbakken

    Interesse in een Olijfboom op terras?
    Bent u geïnteresseerd in een grote plantenbak met een Olijf? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en bespreken de mogelijkheden. Contact opnemen kan via de klantenservice via tel. +31(0)85 - 8770286

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.