Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    28Feb2018
    Onderhoud van  bloembakken

    Onderhoud van bloembakken

    Door: JeroenReacties: 1

    Onderhoud van bloembakken

    Net als de planten in de bloembak, heeft uw bloembak ook onderhoud nodig. Dit is afhankelijk van het materiaal. Over het algemeen worden bloembakken zo gemaakt dat het onderhoud tot een minimum beperkt is. 

    Polyester bloembakken

    Bloembakken van polyester zijn verkrijgbaar in een matte (structuur) en hoogglans afwerking. Polyester is een onderhoudsarm materiaal. Vaak ontstaat er wat vuilaanslag door opspattend (regen)water. Dit vuil kunt u met een zachte borstel verwijderen, en daarna overvloedig reinigen met water. Moeilijk te verwijderen vlekken kunt u verwijderen met Poly Care Cleaner + Protector. De Protector zorgt voor minder vuilaanhechting.

    Gebruik in geen geval agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes, dit kan vlekken / doffe plekken veroorzaken.

    Cortenstaal bloembakken

    Door de samenstelling van cortenstaal ontstaat door weersinvloeden een ondoordringbaar roestlaagje. Dit proces kan enkele weken tot maanden duren. Ook Cortenstaal is, eenmaal geroest, onderhoudsarm. In de beginfase kan de roestvorming uitspoelen door bijv. regen. Dit kan vlekken veroorzaken op de ondergrond. Het onderhoud van cortenstaal bloembakken beperkt zich vooral tot het verwijderen van mechanisch vervuiling zoals opspattend vuil en blad. Vooral afgevallen blad dient u te verwijderen, dit kan vlekken veroorzaken in de roestlaag.

    Is de bloembak volledig geroest, dan is deze eventueel te behandelen met vernis / Owatrol

    Aluminium plantenbakken

    Het oppervlak van aluminium plantenbakken wordt voorzien van een gladde poedercoating. Hierdoor is er nagenoeg geen aanhechting van vuil. Het onderhoud omhelst dan ook voornamelijk de mechanische verontreiniging zoals blad en zand te verwijderen. Ook voor aluminium is een specifiek onderhoudsmiddel beschikbaar, hier blijft de bloembak beter beschermd en langer mooi mee.

    Kunststof bloempotten

    Bloembakken van kunststof worden voornamelijk gemaakt van HDPE. Dit is te reinigen met water en een zachte doek. Verwijder eerst eventueel zand met een borstel. Ook hier zijn agressieve reinigingsmiddelen en schuursponsjes uit den boze.

    Reacties

    Natalie
    Geplaatst op 2019-12-19 10:19:03
    Bedankt voor deze schoonmaaktips. Uit ervaring kan ik zeggen dat ze absoluut niet overbodig zijn. Wanneer je kunststoffen plantenbakken niet met enige regelmaat schoonmaakt, gaan ze verweren.

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.