Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    20Jun2023
    Plantenbak zonder bodem

    Plantenbak zonder bodem

    Door: TuinvoordeelReacties: 0

    Plantenbakken zijn een geweldige manier om groen toe te voegen aan uw tuin. Ze zijn toe te passen in iedere tuin of op ieder terras. We zien ze ook steeds vaker op dakterrassen en daktuinen. Ze worden gebruikt voor sierplanten, bomen en zelfs om groente te kweken.

    Plantenbakken voor buiten zijn verkrijgbaar in vele maten, kleuren, materialen en vormen. Voor toepassing in plantvakken worden ook vaak plantenbakken zonder een bodem gebruikt.

    Toepassingen van plantenbakken zonder bodem:

    Plantenbakken zonder bodem bieden verschillende voordelen en toepassingsmogelijkheden. Er zijn vele creatieve manieren waarop u ze kunt gebruiken. Zo creëert u eenvoudig fraaie hoogteverschillen in uw tuin of plaatst u een grotere boom of struik toch in een plantenbak zodat deze vrij kan wortelen in de bodem. Er zijn zelfs Carrez Connect plantenbakken die u om een bestaande boom kunt plaatsen.

    De meest gebruikte materialen voor plantenbakken zonder bodem zijn; verzinkt staal, gepoedercoat aluminium en cortenstaal. Deze bakken zijn zodanig verstevigd dat ze gronddruk aankunnen. De cortenstaal plantenbak zonder bodem zien we vooral in de stoere en landelijke tuin. De aluminium bakken zonder bodem worden vaak gebruikt in de moderne (voor)tuin.

    Kunststof en polyester plantenbakken zijn niet mogelijk zonder bodem, zij hebben de bodem nodig voor de stevigheid.

    Plantenbakken zonder bodem i.c.m. trap

    Voordelen van plantenbak zonder bodem

    • Goedkoper dan een plantenbak met bodem
    • Betere drainage, water loopt gemakkelijk in de bodem
    • Grotere planten / bomen mogelijk
    • Er kan maatwerk geleverd worden

     

    Plantenbakken zonder bodem plaatsen

    De plantenbakken zonder bodem hebben vaak aan de onderzijde een smalle omgezette rand waarop de bak komt te rusten. Het is verstandig om deze rand goed te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld met een rij smalle tegels of betonbandjes. Plaats deze net onder het maaiveld, uit het zicht.

    Het vullen van een plantenbak zonder bodem gaat ook iets anders dan een standaard bak met een bodem. U hoeft hier namelijk geen hydrokorrels te gebruiken, enkel goede tuinaarde of potgrond is voldoende.

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.