Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    02Mar2022
    Tuinspots, sfeervol en functioneel

    Tuinspots, sfeervol en functioneel

    Door: tuinvoordeelReacties: 0

    Meer sfeer in uw tuin met richtbare tuinspots

    Binnen de categorie tuinspots vinden we een breed gamma aan, veelal richtbare, spots en schijnwerpers. Tuinspots worden gebruikt in de kleinste patiotuin tot in grootste landschapstuinen.

    U kunt de tuinspot inzetten voor het aanlichten van donkere hoeken / achtergronden in uw tuin. Hiermee heeft u in de avond een subtiel verlichte tuin. Daarnaast zijn tuinspots ideaal om bijv. een boom of kunstwerk sfeervol aan te lichten en accentueren. Voor iedere toepassing is er een ideale tuinspot verkrijgbaar.

    Toepassingen van tuinspots

    • Als accentverlichting langs paden en oprit
    • Achtergrondverlichting van uw tuin
    • Verlichten van gevels en naam- en reclameborden
    • Verlichten van bomen, kunstwerken en vijvers

     

    LED tuinspots

    We kunnen tuinspots opdelen in vaste en mobiele tuinspots. De vaste tuinspots hebben een permanente aansluiting en positie. Ze worden direct op het stroomnet aangesloten met bijv. een gietmof. De mobiele tuinspots zijn gemakkelijker te plaatsen en verplaatsen. Ze zijn voorzien van een grondpin en snoer met een stekker. U hoeft de stekker alleen maar in een (buiten)stopcontact te steken. De meeste tuinspots zijn tegenwoordig voorzien van een LED of hebben een mogelijk voor een LED lichtbron (retrofit). De LED heeft een hoge lichtopbrengst en een lager energieverbruik. 

    Soorten tuinspots

    De keuze van (LED) tuinspots is zeer uitgebreid, dit gaat van een kleine Nautilus LED tuinspot tot krachtige LED schijnwerper van wel 5150 lumen. Bij de aanschaf van de juiste tuinspot dient u op een aantal punten te letten;

    Voor het aanlichten van een plantenbak heeft een kleinere tuinspot nodig dan het aanlichten van een complete gevel of grote boom. De belangrijkste factoren zijn hierbij het aantal lumen, de breedte van de straalhoek en de lichtkleur (Kelvin).

    Het aantal lumen bepaalt de lichtopbrengst. Hoe hoger het aantal lumen hoe meer lichtopbrengst. Voor het aanlichten van een tuinbeeld of kleine boom is ca. 300-400 lumen voldoende, voor middelgrote bomen is al gauw 1000 lumen nodig.

    Ook de lichtkleur en straalhoek van de lichtbundel zijn belangrijk. De lichtkleur wordt aangeduid in graden Kelvin. De meeste LED heeft een lichtkleur van 2700 of 3000 Kelvin. Dit is een warmwitte lichtbundel, 4000 Kelvin is koelwit licht. De straalhoek van de lichtbundel varieert van 30º tot 100º. Een smalle lichtbundel geeft meer geconcentreerd licht en is geschikt voor het aanlichten van bijv. een beeld of plantenbak. Voor het aanlichten van bomen of gevels is een grote straalhoek aangewezen.

    230V of 12V tuinspots

    U kunt kiezen voor tuinspots op 230 volt, met een vaste aansluiting of met een snoer en stekker. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor bijv. Lightpro 12V tuinverlichting. Dit gemakkelijk te installeren systeem bevat ook richtbare LED tuinspots en is bovendien eenvoudig te bedienen met uw GSM of tablet.

    Kortom; voor iedere tuin of terras is er de perfecte tuinspot.

     

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.