Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006
  24Mei2024
  Vergroen uw bedrijfstuin en terras met bloembakken

  Vergroen uw bedrijfstuin en terras met bloembakken

  Door: JeroenReacties: 0

  Een groene bedrijfstuin biedt tal van voordelen, niet alleen voor de uitstraling van uw bedrijf, maar ook voor het welzijn en de productiviteit van de werknemers. Bloembakken zijn een uitstekende manier om snel en flexibel groen toe te voegen aan uw bedrijfstuin of terrassen. In deze blog bespreken we hoe u uw bedrijfstuin kunt vergroenen met bloembakken, inclusief tips, ideeën en de voordelen voor de medewerkers.

  Voordelen van bloembakken in de bedrijfstuin

  Bloembakken bieden veel voordelen. Ze zijn flexibel en verplaatsbaar, wat handig is voor seizoensgebonden veranderingen en evenementen. Ze nemen minder ruimte in beslag dan traditionele plantvakken, ideaal voor kleinere tuin of terras bij de bedrijfskantine. Bovendien zijn bloembakken verkrijgbaar in diverse vormen, maten en stijlen, zodat ze bij elk bedrijfsgebouw of kantoor passen.

  Een groene omgeving heeft bewezen positieve effecten op de gezondheid en het welzijn van werknemers. Het toevoegen van bloembakken in uw bedrijfstuin kan bijdragen aan een betere werkomgeving. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

  • Pauzeplekken: Een groene omgeving biedt een aangename plek voor werknemers om te ontspannen tijdens hun pauzes. Het terras bij de bedrijfskantine kan worden omgetoverd tot een oase van rust met strategisch geplaatste bloembakken, wat bijdraagt aan stressvermindering, privacy en verbeterde mentale gezondheid.
  • Buiten vergaderen: Groene ruimtes zijn ideaal voor informele buitenvergaderingen. Het bevordert creativiteit en zorgt voor een inspirerende omgeving die anders is dan de traditionele vergaderruimtes binnen. Een vergaderplek omringd door bloeiende planten kan het denkproces stimuleren en frisse ideeën aanwakkeren.
  • Productiviteit: Onderzoek toont aan dat toegang tot groene ruimtes de concentratie en productiviteit van werknemers kan verhogen. Een groene werkplek kan dus bijdragen aan betere prestaties en meer tevreden werknemers.

   

  Tips voor het vergroenen van uw bedrijfsterras

  Bij het vergroenen met bloembakken is het belangrijk om de juiste bloemen en planten te kiezen. Wissel seizoensgebonden variëteiten af om altijd een frisse en aantrekkelijke uitstraling te behouden. Onderhoudsvriendelijke planten, zoals siergrassen of vaste planten, zijn ideaal als dagelijks onderhoud niet mogelijk is. Gebruik een mix van kleurrijke bloemen om een levendige en uitnodigende sfeer te creëren.

  Het materiaal speelt ook een grote rol. Kies voor duurzame materialen die bestand zijn tegen een stootje en  verschillende weersomstandigheden, zoals hout, metaal of kunststof. Zorg ervoor dat de stijl van de bloembakken past bij de algemene inrichting van uw tuin voor een harmonieuze uitstraling.

  De plaatsing en indeling van de bloembakken kunnen een groot verschil maken. Zet bloembakken op plekken waar ze optimaal zichtbaar zijn en de ruimte accentueren, bijvoorbeeld bij de ingang, langs looppaden of rondom het terras bij de bedrijfskantine. Combineer bloembakken van verschillende hoogtes om een dynamische en speelse uitstraling te creëren.

  Ideeën voor bloembakken op het bedrijfsterras

  Een van de leukste manieren om creatief te zijn met bloembakken is door themagebaseerde ontwerpen te maken. Denk aan mediterrane planten voor een zomerse sfeer. Verticale tuinen zijn ook een uitstekende optie; maak gebruik van verticale bloembakken of plantenwanden om meer groen te integreren zonder veel vloeroppervlak te gebruiken. Overweeg ook kruidenbakken, die niet alleen een visuele meerwaarde bieden, maar ook bruikbaar zijn in uw bedrijfskantine.

  Waar op te letten bij de aanschaf van bloembakken in de bedrijfstuin?

  Bij de aanschaf van bloembakken voor de bedrijfstuin zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de bloembakken groot genoeg zijn voor de beoogde planten, met voldoende ruimte voor wortelgroei. Kies bloembakken met goede drainage om wateroverlast te voorkomen en de gezondheid van de planten te waarborgen. Controleer of de bloembakken bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, zoals vorst, regen en intense zon. Als flexibiliteit belangrijk is, overweeg dan bloembakken met wieltjes zodat ze eenvoudig verplaatst kunnen worden.

  Wist u dat? Wij uw volledige bedrijfsterras kunnen inrichten; van meubilair tot bloembakken en beplanting

  Het vergroenen van uw bedrijfstuin met bloembakken is een effectieve manier om een uitnodigende en aantrekkelijke buitenruimte te creëren die zowel uw werknemers als bezoekers zal betoveren. Door de juiste planten en materialen te kiezen, strategisch te plaatsen en aandacht te besteden aan onderhoud en duurzaamheid, kunt u een groene oase realiseren. Deze groene omgeving zal bijdragen aan het welzijn en de productiviteit van uw werknemers, en maakt het terras bij de bedrijfskantine tot een ideale plek voor pauzes en buitenvergaderingen.

  Bloembakken voor bedrijfsterras bestellen?

  Heeft u ook interesse om bloembakken voor uw bedrijf te bestellen? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij staan u graag te woord en bespreken de mogelijkheden.

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.