Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    20Dec2021
    Welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist?

    Welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist?

    Door: TuinvoordeelReacties: 0

    We worden bijna allemaal blij van bloemen en planten. Ze vrolijken op en geven sfeer aan de ruimte waar je ze neer zet. Door het gebruik van een bloembak is het mogelijk planten te laten groeien op plekken waar ze niet per se uit de grond hoeven te komen. De kunst is om een juiste match te vinden in passende planten en de bloembak. In deze blog geven we antwoord op de veel gestelde vraag: welke planten in de bloembak buiten zijn het mooist? Ook vertellen we wanneer je een een plant in een bloembak het beste water kunt geven en noemen we planten die geschikt zijn voor in een (grote) bloembak buiten. Laat u inspireren en kijk naar deze suggesties!

    Welke planten in een bloembak buiten?

    Bloembakken zijn er in verschillende stijlen, materialen en maten. Denk aan verzinkte bloembakken, kunststof bloembakken, hoogglans bloembakken of zelfs verlichte bloembakken. Voor iedere stijl zijn er passende bloembakken beschikbaar. Beschik je over een voortuin of achtertuin? Dan vraag je je waarschijnlijk af welke planten in bloembak buiten het meest geschikt zijn. Wij helpen u graag verder! Chrysanten zijn bijvoorbeeld een echte najaartopper in uw bloembak. Ze worden vaker gecombineerd met fijnbladige klimop die zorgt voor een frisgroene kleur tussen de bonte Chrysanten. Verder zijn de Carex morrowii en een meerstammige Krentenboom een leuk duo in een grotere bloembak. De witte bloemen in het vroege voorjaar zorgen voor een verrassend effect. Met de echte klassieke combinatie van rood en groen kun je eigenlijk nooit fout zitten. Vul uw bloembak bijvoorbeeld met Hedera (klimop) en de Eikenblad hortensia (Hydrangea quercifolia). Het groen combineert mooi met de roodbruine herfstverkleuring van de hortensia.

    Welke planten in grote bloembak?

    Vaak zijn de wat kleinere bloembakken al snel gevuld. Het kan lastiger zijn om te beslissen over de planten die je plaatst in een grote bloembak. Wij inspireren u graag met drie soorten planten van Tuinvoordeel, waar u misschien niet direct aan gedacht had.  We selecteerden 6 voorbeelden die zeer geschikt zijn voor in een grote bloembak buiten.

    • Vijg (Ficus carica)
    • japanse esdoorn ( Acer palmatum)
    • Agapanthus (niet winterhard)
    • Krentenboompje (Amelanchier lamarckii)
    • Olijfboom
    • Siergrassen zoals lampenpoetsergras of Japans bloedgras

     

    Mooie planten in een plantenbak buiten

     

    Wanneer bloembakken water geven?

    U kunt de planten in bloembakken eigenlijk zien als verwende planten. Een plant in de volle grond zal zich moeten aanpassen aan de leefomgeving. Denk aan droogte, veranderende zuurgraad van de bodem en het aanbod van voedingstoffen. Hier heeft u in uw eigen tuin weinig invloed op. De grond in uw bloembak stelt u daarentegen zelf samen. De planten in uw bloembak kunnen daardoor in de meest ideale omstandigheden groeien. Zorg voor een goede samenstelling potgrond, goede omgevingstempratuur én de juiste bewatering. Het is belangrijk om te zorgen voor gaten in de onderkant van de pot. Je zorgt er op die manier voor dat de plant zoveel kan drinken als hij nodig heeft. U zult de bloembakken regelmatig moeten bewateren en bemesten, afhankelijk van de soort plant. Tot slot is het slim om in de gaten te houden of het snoeien van de potplant nodig is. Gelukkig valt het snoeien van potplanten in de praktijk vaak wel mee.

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.