Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    26Jan2024
    Bamboe in cortenstaal bloembak

    Bamboe in cortenstaal bloembak

    Door: JeroenReacties: 0

    Wanneer bamboe wordt geplant in cortenstaal bloembakken, ontstaat er een prachtige harmonie. Het contrast tussen het levendige groen van de bamboe en de warme, roestige tinten van het cortenstaal geeft stoere eigentijdse uitstraling. Bamboe is een dankbare plant voor in een bloembak. Door zijn hoogte zijn ze ideaal om te gebruiken als (wintergroene) haag.

    Om die reden is een bamboe in cortenstaal bloembak voor buiten perfect in tuinen, op balkons en dakterrassen. In een cortenstalen bloembak voelt bamboe zich zeker thuis. De combinatie van het fijne blad van de bamboe en de stoere roestverkleuring van bak geven een fraai effect.

    Cortenstaal, ook wel bekend als weervaststaal, is een materiaal dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de tuin. Wat cortenstaal zo aantrekkelijk maakt? De bruin/oranje roestlaag vormt zich binnen enkele weken tot maanden. De warme uitstraling maakt deze bloembakken toepasbaar in moderne en klassieke tuinen.

    Waar op letten bij bamboe in cortenstaal bloembak?

    Bij het planten van een bamboe in een bloembak van cortenstaal let je vooral op onderstaande punten.

    1. Kies de juiste soort bamboe, niet alle soorten bamboe zijn geschikt i.v.m. wind, vorst en droogte. De niet woekerende soorten hebben de voorkeur.
    2. Zorg voor een goede afwatering in de bodem van de bloembak. Onze cortenstaal bloembakken hebben standaard afwateringsgaten.
    3. Een goede drainage onderin de bak is van belang. Door onderin een laag grof grind (geen kleikorrels) te leggen met daarop geotextiel, kan overtollig water gemakkelijk weg.
    4. Eventueel kunt u aan de binnenzijde een laag isolatie plaatsen tegen de extreme koude en hitte
    5. De grootte van de bloembak wordt bepaalt door de bamboe. Kies een ruime bak waar de bamboe een lange tijd de ruimte heeft om te groeien. Kies minimaal een bak die eens zo groot is als de kluit van de bamboe.


    Bamboe in cortenstaal bloembak


    Beregening in cortenstaal bloembak

    Als bamboe (te) weinig water krijgt zal hij snel zijn blad laten hangen en opkrullen. Dit is een teken om water te geven. Kies voor gemak en plaats bij de aanplant meteen een druppelslang met een timer. Zo heeft uw bamboe altijd voldoende water, ook als u niet thuis bent.

     

    Tip! Wilt u de cortenstaal bloembak sneller laten roesten, gebruik dan een roestversneller


    Goede bamboesoorten voor in een bloembak

    Kies uiteraard een bamboesoort die geschikt is voor in een bloembak. Ze moeten vooral winterhard zijn en bestand tegen vorst. Ook een soort die minder droogtegevoelig is, is aan te bevelen. In de praktijk zijn de Fargesia ‘Rufa’ en Fargesia ‘Winter Joy’ veel gebruikte soorten. Dit zijn niet woekerende soorten.

    Wilt u meer weten over cortenstaal bakken, een plantadvies of ook zo’n mooie bloembak met bamboe? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op. Tel. +31 (0)85 8770286

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.