0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Cortenstaal in de tuin

  • Geplaatst op
  • Door Jeroen
  • 0
Cortenstaal in de tuin

Sterk en een warme uitstraling, Cortenstaal toepassingen in de moderne tuin.

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal is een metaallegering met unieke eigenschappen en bestaat uit o.a. ijzer, fosfor, koper en chroom. Cortenstaal vormt bij blootstelling aan vocht en zuurstof een oxidelaag (roestlaag). Deze is, in tegenstelling tot standaard staal, zeer dicht. Hierdoor wordt verder doorroesten zeer sterk vertraagd. 

Cortenstaal kan dan ook zonder verdere behandeling zoals verven, buiten toegepast worden. In sommige gevallen word ervoor gekozen om de roestlaag te fixeren met een vernis (Owatrol), de roestlaag kan namelijk afgeven op bestrating en tegels.


Toepassing van Cortenstaal

Door zijn unieke eigenschappen en fraaie kleurschakeringen wordt cortenstaal op vele manieren toegepast. Van gevelbekleding tot kunstobject. De warme uitstraling maakt het materiaal bijzonder geschikt voor architecturale toepassing. 

In de tuin is cortenstaal ook perfect te gebruiken. Doordat het gemakkelijk te verwerken is, zoals lassen, snijden en buigen, is vrijwel alles mogelijk. Hieronder enkele producten welke in de tuin / buitenruimte gebruikt worden:

- bloembakken
- kantopsluiting
- wanden
- waterelementen
- vuurschalen
- tuinverlichting
- kunstobjecten


Onderhoud van cortenstaal

Zoals eerder geschreven, behoeft cortenstaal nauwelijks onderhoud. Het wel aan te raden om het vrij te houden van vallend blad, dit geeft verkleuringen in de roestlaag.

voor- en nadelen van cortenstaal

- Cortenstaal gaat veel langer mee dan regulier staal, een lange standtijd
- De warme / robuuste uitstraling  
- Sterk materiaal, ook geschikt als straatmeubilair

- Cortenstaal kan afgeven op bestratingen en tegels
- Constante blootstelling aan water versnelt het oxidatieproces 
- Bladeren kunnen verkleuringen veroorzaken


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij gebruiken cookies voor analyse, functioneren en persoonlijker maken van de website. Door verder gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord. Melding sluiten meer info »