Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006
  21Jun2024
  Creëer privacy met een haag in een plantenbak

  Creëer privacy met een haag in een plantenbak

  Door: JeroenReacties: 0

  Hagen in plantenbakken, ook wel haagbakken genoemd, bieden een veelzijdige en groene oplossing voor het creëren van privacy en sfeer in de tuin, balkon of terras. Ze zijn ideaal voor zowel grote als kleine buitenruimtes en kunnen een groene oase vormen die praktisch en visueel aantrekkelijk is. In deze blog bekijken we de verschillende toepassingen van hagen in plantenbakken, de voordelen die ze bieden, en welke planten het meest geschikt zijn.

  Toepassingen van hagen in plantenbakken

   

  Meer privacy met een haagbak

  Een van de meest populaire toepassingen van hagen in plantenbakken is het creëren van privacy. Vooral in stedelijke gebieden, waar huizen dicht op elkaar staan, kan het lastig zijn om een privéruimte te vinden. Hagen in plantenbakken kunnen strategisch geplaatst worden om nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers te blokkeren zonder dat u permanente veranderingen aan de tuin hoeft aan te brengen.

  Bescherming tegen de wind

  Daarnaast kunnen haagbakken dienen als windscherm. Dit is vooral nuttig op balkons en dakterrassen waar het vaak hard kan waaien. Door strategisch geplaatste haagbakken te gebruiken, kunt u een beschutte en comfortabele buitenruimte creëren.

  Ruimtes afbakenen

  Hagen in plantenbakken kunnen ook gebruikt worden om verschillende zones binnen de tuin of terras te maken. Of u nu een eetgedeelte wilt scheiden van een speelplek voor kinderen, of een rustige leeshoek wilt creëren, haagbakken bieden een flexibele oplossing. Als u gebruik maakt van een plantenbak met wielen is deze terrasafscheiding zelfs nog verplaatsbaar.

  Soorten hagen voor plantenbakken

  Bij het kiezen van de juiste planten voor de haagbakken, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de gewenste hoogte, het onderhoudsniveau en de groeiomstandigheden. Hier zijn enkele van de meest geschikte planten voor hagen in plantenbakken:

  Buxus (Buxus sempervirens)
  De buxus is een populaire keuze voor haagbakken vanwege zijn dichte en compacte groei. Het is een wintergroene plant die het hele jaar door een nette uitstraling behoudt. Buxus is ook relatief onderhoudsarm, hoewel hij gevoelig kan zijn voor bepaalde ziekten en plagen.

  Laurierkers (Prunus laurocerasus)
  Laurierkers is een uitstekende keuze voor grotere haagbakken. Deze plant heeft grote, glanzende bladeren en groeit snel, wat betekent dat je snel een volle haag hebt. Laurierkers is ook winterhard en kan goed tegen schaduw.

  Taxus (Taxus baccata)
  Taxus is een andere wintergroene optie die goed geschikt is voor haagbakken. Deze plant heeft een dichte groei en kan goed gesnoeid worden om een strakke haag te vormen. Taxus is relatief onderhoudsarm en zeer duurzaam.

  Portugese Laurier (Prunus lusitanica)
  Deze plant is vergelijkbaar met de laurierkers maar heeft een iets fijnere bladstructuur. De Portugese laurier is een sterke en winterharde plant die goed geschikt is voor hagen in plantenbakken.

  Bamboe (Fargesia)
  De bamboe is ook zeer geschikt als haag in een plantenbak. De groeiwijze is losser dan bovenstaande hagen. De Fargesia ( niet woekerend) is de meest gebruikte soort omwille van zijn winterhardheid. We zien de bamboe in een plantenbak vaak gecombineerd met wintergroene onderbeplanting zoals Pachysandra of fijnbladige klimop.

  Haagbak van Rhombus hardhout gevuld met buxus - terrasafscheiding

  plantenbak met een buxushaag op een horecaterras

   

  Tips voor het gebruiken van haagbakken

  1. Kies de juiste plantenbak
  Het kiezen van de juiste plantenbakken is cruciaal voor het succes van de haag. Zorg ervoor dat de bakken voldoende diep en breed genoeg zijn om de wortels voldoende ruimte te geven. Goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen.

  2. Onderhoud
  Regelmatig snoeien is essentieel om je haagbakken in vorm te houden. Dit helpt niet alleen om de gewenste vorm en dichtheid te behouden, maar bevordert ook de gezondheid van de planten. Vergeet niet om de hagen regelmatig water te geven, vooral in de zomermaanden. Kies voor gemak; en neem een automatische druppelberegening en u heeft er geen omkijken naar.

  Wist u dat? Wij de haagbakken ook kunnen plaatsen incl. haagplanten, verlichting en eventueel beregening.

  3. Voeding
  Hagen in plantenbakken hebben extra voeding nodig omdat ze in een beperkte hoeveelheid grond groeien. Gebruik een goede, langzaam vrijkomende meststof om de planten gezond en groen te houden.

  Hagen in bakken zijn dus een praktische en groene oplossing voor het creëren van meer privacy, het afbakenen van ruimtes en het bieden van bescherming tegen de wind. Met de juiste planten en goed onderhoud kunnen haagbakken een mooie toevoeging zijn aan uw tuin of (dak)terras. Of u nu een groene oase wilt creëren op het balkon of een gezellige hoek in de tuin, haagbakken bieden een flexibele oplossing.

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.