Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006
  07Jun2024
  Veelgestelde vragen over 12 Volt tuinverlichting

  Veelgestelde vragen over 12 Volt tuinverlichting

  Door: JeroenReacties: 0

  Bij het kiezen en installeren van 12 volt tuinverlichting komen vaak dezelfde vragen naar voren. Hieronder geven we uitgebreide antwoorden op deze veelgestelde vragen om u op weg te helpen.

  Wat zijn de voordelen van 12 volt tuinverlichting?

  Veiligheid
  Doordat het systeem op laagspanning werkt, is het veel veiliger voor gebruik in tuinen waar water en vocht een rol spelen. Het risico op elektrische schokken is minimaal.

  Eenvoudige installatie
  De installatie van 12 volt verlichting is minder complex en vaak zonder professionele hulp uit te voeren, wat het een ideale doe-het-zelf optie maakt. Ook hoveniers gebruiken het veel in verband met het gebruiksgemak.

  Energiezuinig
  Veel 12 volt systemen maken gebruik van LED-technologie, wat zorgt voor een lager energieverbruik en een langere levensduur van de lampen.

  Flexibiliteit en uitbreidbaarheid
  12 volt systemen zijn modulair en kunnen eenvoudig uitgebreid worden met extra lampen of accessoires, wat handig is als u later de tuinverlichting wilt aanpassen of uitbreiden​

  Kan ik later nog lampen of accessoires toevoegen aan mijn 12V systeem?

  Ja, U kunt eenvoudig extra lampen en accessoires toevoegen aan het bestaande 12 volt systeem. Dit is een van de grote voordelen van 12 volt verlichting. Als u later besluit meer verlichting toe te voegen, kunt u gewoon extra lampen en connectoren kopen en deze aansluiten op de bestaande kabels en transformator. Het systeem van Lightpro is modulair opgezet, wat betekent dat u het gemakkelijk kunt uitbreiden zonder grote aanpassingen te hoeven doen​. Let uiteraard wel op de maximale belasting van de transformator

  Welke soorten tuinverlichting zijn beschikbaar voor 12 volt systemen?

  Er zijn verschillende soorten 12 volt tuinverlichting beschikbaar, elk geschikt voor specifieke toepassingen:

  12V Wandlampen
  Ideaal voor bevestiging aan gevels of muren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en vaak ook met ingebouwde sensoren.

  12V Grond- en tuinspots
  Geschikt voor het verlichten van specifieke elementen zoals bomen, struiken of beelden. Ze bieden gerichte verlichting en kunnen ook gebruikt worden voor accentverlichting.

  12V Staande lampen en lantaarns
  Perfect voor sfeerverlichting langs paden, opritten of op terrassen. Deze lampen zijn er in diverse hoogtes en stijlen om bij elke tuin te passen​.

  12V inbouwspot in een hardhouten vlonder

  Moeten de kabels ingegraven worden?

  Nee, bij 12 volt systemen is het niet nodig om de kabels diep in te graven, in tegenstelling tot 230 volt systemen waarbij kabels minimaal 60 cm diep moeten liggen voor veiligheid. Voor 12 volt systemen kunt u de kabels oppervlakkig begraven of zelfs boven de grond leggen, afhankelijk van uw voorkeur en de indeling van de tuin. Dit maakt de installatie veel eenvoudiger en sneller​. Soms is het handig om de kabel voldoende diep te leggen zodat u er met regulier tuinonderhoud / spitten niet doorsteekt.

  Waarom heb ik een transformator nodig?

  Een transformator is nodig om de standaard 230 volt spanning uit het stopcontact om te zetten naar de veilige 12 volt laagspanning die de tuinverlichting nodig heeft. Deze omzetting zorgt ervoor dat het systeem veilig gebruikt kan worden en beschermt de lampen en kabels tegen overbelasting. Zonder een transformator zou het systeem niet correct werken.

  Wist u dat? Wij de 12V tuinverlichting ook kunnen plaatsen in uw tuin, tel. 085-8770286

  Met deze antwoorden hopen we u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden en voordelen van 12 volt tuinverlichting. Of u nu bestaande tuinverlichting wilt verbeteren of een volledig nieuw systeem wilt installeren, 12 volt tuinverlichting is een veilige, efficiënte en flexibele oplossing.

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.