Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    17Nov2021
    Verhoogde plantenbakken toevoegen aan uw tuinontwerp: 7 manieren

    Verhoogde plantenbakken toevoegen aan uw tuinontwerp: 7 manieren

    Door: JeroenReacties: 0

    Een tuin hoeft niet altijd vlak en plat te zijn. Een goed tuinontwerp kenmerkt zich door spannende lijnen, een goede ruimtelijke indeling en rustgevende beplantingen en materialen. Door hoogteverschillen aan te brengen en deze te accentueren creëert u een spannende dynamiek. Als een tuin van nature geen hoogteverschil heeft kunt u deze op verschillende manieren aanbrengen, bijv. met verhoogde plantenbakken.

    Verhoogde plantenbakken kunnen dienen om een ruimte in te delen, meer privacy te creëren en simpelweg om een bestaand hoogteverschil te overbruggen.

    Verhoogde plantenbak buiten plaatsen

    Een verhoogde plantenbak in uw tuinontwerp inpassen kan met verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn voordelen, unieke uitstraling en manier van verwerken. Ontdek hier op welke manieren je verhoogde plantenbakken kunt toevoegen aan je tuinontwerp

    1. Baksteen / metselen
    In klassieke tuinen zien we vaak verhoogde plantenbakken van gemetselde bakstenen. Deze Robuuste bakken hebben een lange levensduur maar zijn complexer om te maken. Ze vragen enige handigheid om tot een mooi eindresultaat te komen. Een gemetselde plantenbak heeft een stabiele / goede fundatie nodig om scheurvorming te voorkomen. Als afwerking kan de plantenbak gevoegd of gestukt worden. Eventueel kunt u op de bovenzijde een dektegel plaatsen.

    2. Stapelblokken
    Een simpele manier om een verhoogde plantenbak te maken is met (betonnen) stapelblokken. Ze zijn verkrijgbaar in vele maten en kleuren. Ook hier is een lichte fundatie van bijv. tegels aan te raden. De stapelblokken zijn op maat te slijpen en onderling te verlijmen.

    3. Cortenstaal keerwanden
    Met cortenstaal keerwanden creëert u op een eenvoudige wijze hoogteverschillen in uw tuin. De standaardelementen zijn leverbaar in de hoogten; 20, 30, 40 en 60 cm.
    De typische L-vorm maakt het mogelijk om de elementen te plaatsen op een lichte fundatie en direct aan te vullen met grond. Onderling zijn de cortenstaal keerwanden met bouten en moeren te verbinden. Cortenstaal is een oersterk materiaal met een karakteristieke roestlaag. Erg mooi om toe te passen in de stoere moderne tuin.

    verhoogde plantenbakken van cortenstaal keerwanden

    4. Verhoogde plantenbakken van aluminium
    Ook in aluminium zijn er prefab keerwanden verkrijgbaar. De aluminium keerwanden zijn perfect om verhoogde plantenbakken mee te maken. De standaardkleuren RAL7021 (zwartgrijs) en RAL9016 ( verkeerswit zijn in veel gevallen toereikend. Optioneel is iedere RAL kleur mogelijk. Door de vele maten, bochten en hoeken kunt u ieder gewenst design uitvoeren. Combineer ook eens bakken van verschillende hoogten.

    5. Kantopsluitingen
    Kantopsluitingen zijn strips van cortenstaal of verzinkt staal en meer geschikt om lagere plantenbakken, tot ca. 25 cm, mee te maken. Er bestaan strakke rechte en flexibele kantopsluitingen. Hiermee kunt u ronde en glooiende vormen maken, wat erg mooi kan zijn in een natuurlijke tuin.

    6. Schanskorven
    Een trend van de laatste jaren is het gebruik van schanskorven / steenkorven. Hierbij worden stalen netten gevuld met grove natuursteen brokken. Door de interne verbindingen en de massa van de stenen ontstaat een stevige constructie die kan dienen om een hoogteverschil te overbruggen. Ook zijn ze zeer geschikt voor verhoogde plantenbakken.

    7. Losse plantenbakken
    Een verhoogde plantenbak hoeft niet altijd uit constructies in uw tuin te bestaan. Met bijv. 3 losse plantenbakken in de voortuin creëert u ook hoogteverschillen. Combineer eventueel met verschillende formaten.

    Eindeloos combineren met verhoogde plantenbakken

    Maak uw tuin nog spannender en maak terrassen op verschillende niveaus en verbindt ze onderling met een bijpassende trap van cortenstaal of aluminium. Of combineer een stoere verhoogde cortenstaal plantenbak met een grote Oud-Hollandse tegel.

    Op welke manier u verhoogde plantenbakken ook verwerkt in uw tuin, u kunt rekenen op een echte blikvanger. Experimenteer daarom met beplanting en begroeiing en ontdek de mooiste combinaties voor uw tuin

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.