Menu
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? +31 (0)85-8770286
  Gratis* bezorging vanaf € 49,-
  Ook plaatsing en montage
  Uw tuinspecialist sinds 2006
  30Jun2023
  De voordelen van infiltratiekratten in de tuin

  De voordelen van infiltratiekratten in de tuin

  Door: TuinvoordeelReacties: 0

  Stelt u zich eens voor: een hevige regenbui barst los en het water komt met bakken uit de hemel. Uw tuin wordt overspoeld, planten staan onder water en er ontstaat wateroverlast. Een situatie die u graag wilt voorkomen. Gelukkig is er een oplossing: infiltratiekratten. Deze ondergrondse constructies zijn de sleutel tot duurzaam waterbeheer in uw tuin, waardoor u kunt genieten van een gezonde en veerkrachtige buitenruimte.

  Het probleem:
  In Nederland en België zien we steeds vaker hevige regenval, wat kan leiden tot wateroverlast in tuinen. De bodem kan niet altijd al dat water verwerken en planten lijden onder de overvloedige neerslag. Maar hoe kunt u dit probleem aanpakken en ervoor zorgen dat uw tuin gezond blijft, zelfs tijdens de meest intense regenbuien?

  De oplossing: infiltratiekratten

  Infiltratiekratten zijn de perfecte oplossing voor het opvangen en infiltreren van regenwater in uw tuin. Deze ondergrondse kratten, gemaakt van sterk waterdoorlatend kunststof omwikkelt met geotextiel, vangen het regenwater op en geven het geleidelijk af aan de bodem. Hierdoor wordt wateroverlast voorkomen en krijgt de bodem de kans om het water op te nemen en te verwerken. Het resultaat? Een gezonde tuin met bloeiende planten en een bodem die optimaal functioneert. Infiltratiekratten zijn ook ideaal om te combineren met de afkoppeling van de hemelwaterafvoer van schuren, tuinhuizen en daken.

  De voordelen van infiltratiekratten

  • Duurzaam waterbeheer: Door regenwater op te vangen en lokaal te infiltreren, draagt u bij aan duurzaam waterbeheer. U vermindert de belasting van de hemelwaterafvoer en helpt kostbaar water te behouden.
  • Voorkomt wateroverlast: Met regenwaterinfiltratie kunt u grote hoeveelheden regenwater opvangen en geleidelijk laten infiltreren. Hierdoor voorkomt u wateroverlast in uw tuin en blijven uw planten gezond en bloeiend.
  • Bevordert een gezonde bodem: De geleidelijke waterafgifte aan de bodem stimuleert het bodemleven en zorgt voor een gezonde groei van planten. Een gezonde bodem is veerkrachtig en biedt de ideale omgeving voor bloeiende tuinen.

   

  Hoe werken infiltratiekratten?

  De werking van infiltratiekratten is eenvoudig maar effectief. Ze vangen regenwater op tijdens een bui en slaan het op in de holle ruimten van de krat. Het water wordt vervolgens geleidelijk afgegeven aan de omliggende grond, waar het kan infiltreren en bijdragen aan een gezond grondwaterpeil. Het gebruik van geotextiel voorkomt dat de omliggende grond de kratten binnendringt en de werking belemmert.

  infiltratiekratten zijn een uitstekende oplossing voor het opvangen en infiltreren van regenwater in uw tuin. Of u nu een nieuwe tuin aanlegt of een bestaande tuin heeft, het plaatsen van infiltratiekratten is bijna altijd mogelijk. Overleg met een professional om de beste keuzes te maken op basis van uw specifieke situatie. Vergeet niet om te informeren naar mogelijke subsidies van uw gemeente die u kunt ontvangen. Zo draagt u niet alleen bij aan een gezonde en duurzame tuin, maar profiteert u ook van financiële voordelen.

   

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

  Account aanmaken

  Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

  Account aanmaken

  Recent toegevoegd

  U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

  Totaal incl. BTW :€0,00

  Verzendkosten berekenen

  Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.