Menu
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Vragen? +31 (0)85-8770286
    Gratis* bezorging vanaf € 49,-
    Ook plaatsing en montage
    Uw tuinspecialist sinds 2006
    17Mar2023
    Wat is de ideale boombak?

    Wat is de ideale boombak?

    Door: JeroenReacties: 0

    Wat is een boombak precies?

    Een boombak is de grotere broer van de plantenbak. Door de zwaardere constructie is deze ook geschikt voor grotere struiken en bomen. 

    Boombakken voor bomen en grote struiken 

    Bomen in plantenbakken zijn echte eyecathers. Ze zijn ideaal om toe te passen op grotere terrassen, pleinen en de openbare ruimte. Er zijn wel een paar aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden bij het planten van een boom in een plantenbak.

    Kleinere bomen of meerstammige struiken zijn ideaal voor in een plantenbak / boombak. Door hun beperkte hoogte zijn ze geschikt voor de middelgrote tuin of terras. Denk hierbij bijvoorbeeld een meerstammige Krentenboom,  een Acer palmatum, een Olijf of zelfs een dakplataan.

    Daarnaast kunt u er voor kiezen om een grotere boom in de boombak te plaatsen. Dit is vaker te zien op pleinen en in de openbare ruimte. De boombakken hebben dan ook grotere afmetingen, net als de gebruikte bomen. De boombakken voor grotere bomen hebben meestal extra voorzieningen zoals kluitverankering en een systeem voor watergiften.

    Waar op letten bij aanschaf boombak?

    • Voldoende ruimte. Zorg dat de boom / kluit voldoende bewortelbare ruimte heeft. Dit betekent rondom minimaal 10 cm, liefst meer. Ook de diepte van de bak is belangrijk, ga er vanuit dat een boombak zeker 70- 80 cm hoog is.
    • Zware / hoge bomen kunnen verankeren. Om grotere bomen recht op te houden en goed te laten wortelen is een kluitverankering noodzakelijk.
    • Mogelijkheid tot verplaatsen. Door poten onder de boombak te voorzien is deze altijd mobiel, wat handig kan zijn op bijv. horecaterrassen of pleinen.
    • Watergeefsysteem. Een watergeefsysteem wordt vaak voorzien tijdens de aanplant om zo gemakkelijk water te kunnen geven tijdens droge periode.
    • Goede afwatering. Te nat is ook niet goed, zorg dat overtollig (regen)water uit de bak kan lopen.
    • Vullen met juiste substraat. Gebruik het juiste substraat welke voldoende voedingsstoffen en vocht vasthoud zonder al te veel in te klinken. Hiervoor bestaan speciale boombaksubstraten.
    • Kies de geschikte bomen. Uiteraard is de keuze van de juiste boom alles bepalend, niet alle bomen zijn geschikt voor in een boombak omwille van het wortelgestel, de grootte of droogtegevoeligheid.

     

    Materiaal van de boombak

    Niet alle materialen zijn geschikt voor het gebruik als boombak. Beton, aluminium, (verzinkt) staal en cortenstaal zijn de meest geschikte materialen. Belangrijk is dat de boombak stevig is en de zwaardere kluit kan dragen zonder dat de bak vervormt. Vaak zien we dat er extra verstevigingen in de bak worden aangebracht.

    Interesse in boombakken op terras?
    Bent u geïnteresseerd in een grote boombak, eventueel inclusief boom? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en bespreken de mogelijkheden met u. Contact opnemen kan via de klantenservice via tel. +31(0)85 - 8770286

    Reacties

    Er zijn nog geen reacties, wees de eerste

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Account aanmaken

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. BTW :€0,00

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.